RETETE RECENTE

SPARANGHEL IN FOIETAJ

March 2, 2017 | CATEGORIA

sparanghel-in-foietaj-A

Sparanghel cu foietaj – o reteta perfecta pentru un brunch cu fetele, o reteta lejera, usor de pregatit dar cu o prezentare seducatoare.

Reteta am pregatit-o special pentru revista Mega Image. Daca nu ati apucat sa o luati, va las la finalul retetei pagina scanata.

INGREDIENTE:

1 foaie aluat foietaj

400 g sparanghel

250 g mozzarella proaspata de bivolita

300 g sunca slaba – de preferat sunca Praga

1 ou batut

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Pentru inceput curatam sparanghelul. Sparanghelul verde nu necesita curatirea completa (il lasam necuratat 5-6 cm de unde incepe varful). Taiem partea lemnoasa de la baza si incepem curatarea de jos in sus, oprindu-ne langa varf. Il spalam bine sub jet de apa, insistand pe varf, dar nu il lasam in apa!

Punem la fiert 1.5 l apa cu un praf de sare, 1 lingurita zahar, 1 lingurita unt si o felie de lamaie. Cand apa clocoteste oparim sparanghelul in jur de 2 minute, apoi il scufundam pret de cateva secunde in apa foarte rece, cu cateva cuburi de gheata, apoi il scoatem pe un platou.

sparanghel-in-foietaj-1sparanghel-in-foietaj-2

Taiem aluatul in patrate cu latura de 8 cm, sunca in patrate putin mai mici decat foietajul si dam mozzarella prin razatoare. Este bine sa lasam aluatul sa se dezghete in frigider, iar cand il prelucram o vom face repede, pentru a nu ii da timp sa ajunga la temperatura camerei.

Punem fiecare fir de sparanghel pe o fasie de sunca, adaugam putina mozzarella, rulam sunca in jurul sparanghelului, apoi punem totul pe aluatul de foietaj. Luam 2 colturi opuse ale alutului taiat si invelim sunca umplututa cu mozzarella si sparanghel.

Batem un ou cu sare si piper proaspat macinat, apoi ungem fiecare rulou.

sparanghel-in-foietaj-3sparanghel-in-foietaj-4

Coacem sparanghelul in foietaj 30 minute in cuptorul preincalzit la 190°C (cuptor cu convectie).

Rulourile sunt gata cand capata o culoare frumoasa, aurie.

sparanghel-in-foietaj-B

Iata si pagina cu reteta pregatita special pentru revista Mega Image.

 

revista-mega-reteta-divainbucatarie

Sper sa va inspire si sa o pregatiti si voi. 🙂

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *