RETETE RECENTE

PASTE CU PUI, SPARANGHEL SI BRANZA DE CAPRA

March 1, 2017 | CATEGORIA

paste-cu-pui,-asparagus-si-branza-de-capra-A

In ziua de azi sa ai un calculator, o tableta sau un telefon performant este un lucru absolut normal, asa ca tentatia de a face cumparaturi online a crescut, usurandu-ne astfel de povara de a cara plasele de cumparaturi si profitand la maxim de timpul pe care l-am fi petrecut in magazin, printre rafturi, la casa si probabil mult timp pierdut pe drumul spre si de la magazin.

De curand am descoperit un magazin online ce m-a castigat pe post de clienta fidela. Au produse alimentare aduse din Italia, dar si produse de curatenie sau de ingrijire. Ce mi-a placut cel mai mult? Faptul ca pot gasi si testa produse ce nu se gasesc pe rafturile supermarket-urilor de la noi, iar brandurile pe care le veti recunoaste au produse mai bune fiind facute special pentru piata din Italia. Initial intrasem pe site-ul lor pentru a-mi comanda cafea boabe, dar am descoperit si partea de alimente. Ca orice blogger culinar simt nevoia sa testez si sa experimentez lucruri noi, asa ca m-am oprit pentru inceput la pastele Fiorillo si la uleiul de masline extra virgin Carapelli Delizia.

Am profitat de oferta acestora si mi-am luat si o sticla de vin rosu Barbera D’Asti Arione, cu un gust intensiv si note de violete. Inteleg ca de acest vin se bucura putine persoane, caci exista in doar cateva locatii pentru vanzarea lui in Europa. Ei bine, profitati si comandati si voi cat mai au in stoc unul din cele mai renumite vinuri din zona de nord-vest a Italiei. Comanda ajunge la voi in maxim 48h.

paste-cu-pui,-asparagus-si-branza-de-capra-B

Iata cum arata cina noastra in stil Italian. Pentru experiente placute va recomand sa incercati si voi sa faceti cumparaturile pe SuperMercato.ro – veti avea parte de produse de calitate direct la usa dvs si veti profita de timpul economisit.

INGREDIENTE:

300 g paste Penne Rigatte Fiorillo

1 buc. piept de pui

4 linguri Ulei de Masline Extravirgin Carapelli Delizia

200 ml supa clara de pui

2,5 linguri crema de otet balsamic

400 g asparagus

1/2 lingurita zahar

1 lingurita suc lamaie

100 g branza de capra

sare

piper

 

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana astfel incat prepararea pastelor cu pui, sparanghel si branza de capra sa mearga usor. Deschidem vinul pentru a-i da timp sa se aeriseasca ;), eventual il turnam intr-un decantor. Culorea lui intensa si mirosul imi starnesc deopotriva dorinte si slabiciune, asa ca astept nerabdatoare sa ma las sedusa de gustul catifelat si parfumul seducator al florilor uscate.

paste-cu-pui,-asparagus-si-branza-de-capra-ingrediente

In timp ce se incalzeste apa pentru paste vom pregati sparanghelul si puiul. Pentru inceput indepartam partea lemnoasa a sparanghelului si il punem la fiert intr-o oala cu apa ce clocoteste, adaugand putina sare, zahar si suc de lamaie.  In functie de grosimea acestuia il fierbem 3-5 minute, astfel incat sa fie inca destul de tare – urmeaza sa fie pregatit si alaturi de pui, ceea ce ar face sa fie prea moale daca il fierbem prea mult in acest moment. Il scurgem si il scufundam in apa cu gheata pentru cateva secunde. Il scoatem din apa si il lasam pe o farfurie sa astepte pana revine in procesul de pregatire.

paste-cu-pui,-asparagus-si-branza-de-capra-ingrediente-1paste-cu-pui,-asparagus-si-branza-de-capra-ingrediente-2

In 3 linguri ulei de masline calim pieptul de pui taiat fasii de marime potrivita sau mai mari, urmand ca la final sa le taiem in bucati de marime medie. In acest timp punem supa de pui la incalzit. Cand puiul s-a rumenit adaugam crema de otet balsamic, apoi turnam supa calda de pui.

paste-cu-pui,-asparagus-si-branza-de-capra-ingrediente-3paste-cu-pui,-asparagus-si-branza-de-capra-ingrediente-4

Lasam sa fiarba la foc mic cateva minute. Cand sosul da semne ca incepe sa se ingroase adaugam sparanghelul, apoi asezonam cu sare si piper.

paste-cu-pui,-asparagus-si-branza-de-capra-ingrediente-5apaste-cu-pui,-asparagus-si-branza-de-capra-ingrediente-6

Scurgem pastele, le punem peste puiul cu sparanghel, apoi adaugam branza de capra taiata sau rupta in bucati de marime mica sau medie. Amestecam usor, pentru a lasa branza se topeasca, iar sosul in care am pregatit puiul cu sparanghel sa ajunga pe paste.

paste-cu-pui,-asparagus-si-branza-de-capra-ingrediente-7paste-cu-pui,-asparagus-si-branza-de-capra-ingrediente-8

Si am ajuns la momentul acela in care ne asezam la masa si savuram o portie de paste italienesti cu pui si sparanghel, acompaniata perfect de un vin rosu senzual si catifelat.

paste-cu-pui,-asparagus-si-branza-de-capra-ingrediente-C

Pofta buna!

Daca va place reteta si o pregatiti va astept pozele, iar daca ii dati un share va multumesc! 🙂

 

 

Comentarii

  • Nina

    Pare delicios totul! O sa incerc si eu!

  • Nina

    Voi face si eu ca imi place cum “suna”!:))))

  • monica

    Arata super si sparanghelul este foarte la moda!

  • e vinul meu preferat Barbera D’Asti!!Super!! Merci de idee!!!

  • Delicioasa! 😉 De pus la seif si probat! 😉

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *