Inchide

RETETE RECENTE

LASAGNA CU SPANAC SI CIUPERCI

February 8, 2017 | CATEGORIA

lasagna-cu-spanac-si-ciuperci-a

 

Lasagna cu spanac si ciuperci, o reteta simpla, gustoasa, usor de pregatit este o varianta dietetica si sanatoasa, perfecta pentru cina sau pranz. Pentru cei aflati la dieta sau pentru cei care renunta o perioada la carne, aceasta reteta va fi o solutie plina de savoare si o vor repeta de cate ori vor avea ocazia. Puteti incerca si reteteta de lasagna cu legume, lasagna cu pui si ciuperci sau lasagna cu dovlecei si sunca.

INGREDIENTE:

12 foi lasagna

Pentru umplutura:

300 g spanac frunze (congelat)

4 linguri ulei

1 ceapa mare

500 g ciuperci champignon

sare

piper

300 g ricotta

150 g telemea vaca

100 g mozzarella

60 ml lapte

300 ml suc gros de rosii (passata)

Pentru sos béchamel:

50 g unt

60 g faina

650 ml lapte

sare

piper

1 varf cutit nucsoara

PREPARARE:

Calim 1 ceapa tocata marunt in 2 linguri ulei, apoi adaugam frunzele de spanac congelate (sau proaspete) si tinem la foc mic pana reusim sa le calim si pe acestea. Separat, in alta tigaie calim ciupercile taiate felii. Lichidul lasat de ciuperci va fi scurs. Asezonam cu putina sare si piper atat ciupercile, cat si spanacul.

lasagna-cu-spanac-si-ciuperci-1lasagna-cu-spanac-si-ciuperci-2

Amestecam ricotta cu telemea si mozzarella rasa, apoi pregatim sosul béchamel. Pentru inceput fierbem laptele, apoi il luam de pe foc. Topim untul, iar cand incepe sa sfaraie adaugam faina. Amestecam bine cu o lingura sau un tel pana se omogenizeaza. Calim faina putin, fara sa o lasam sa se coloreze. Turnam laptele treptat si dizolvam faina. Adaugam sare, piper si nucsoara si lasam sa fiarba la foc mic pana capata consistenta unui sos. Avem grija sa amestecam cat de des putem cand incepe sa capete consistenta pentru a nu se lipi. Punem pe fundul unui vas termorezistent foarte putin sos béchamel, apoi 3 foi de lasagna fierte timp de 2 minute in prealabil.

lasagna-cu-spanac-si-ciuperci-3lasagna-cu-spanac-si-ciuperci-4

Acoperim foile de lasagna cu un strat subtire de suc de rosii, apoi un strat de spanac si unul de ciuperci (avem grija sa impartim cantitatea de spanac si ciuperci  astfel incat sa ne ajunga pentru 3 straturi). Peste acestea punem un rand de ricotta cu branzeturi, apoi continuam ordinea cu béchamel, foi lasagna, suc rosii, spanac, ciuperci pana punem ultimul rand de foi de lasagna si bechamel.

lasagna-cu-spanac-si-ciuperci-5lasagna-cu-spanac-si-ciuperci-6a

 

Turnam lapte peste sosul bechamel pentru a-l subtia putin, apoi coacem lasagna cu spanac si ciuperci in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30-40 minute (in functie de cuptorul din dotare), pana se rumeneste usor.

O scoatem din cuptor si putem manca imediat.

lasagna-cu-spanac-si-ciuperci-B-2

Va recomand sa incercati aceasta reteta simpla, gustoasa si sanatoasa. Daca va place si o incercati puteti sa imi trimiteti o poza, iar daca o distribuiti va multumesc.

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *