RETETE RECENTE

INIMIOARE CU NUTELLA

February 4, 2017 | CATEGORIA

inimioare-cu-nutella-A

Inimioare din aluat dospit, umplute cu Nutella, fac deliciul diminetilor noastre, dar sunt perfecte in orice moment al zilei cand ne dorim ceva dulce. Si, pentru ca se apropie Valentine’s day, retineti ideea 😉

INGREDIENTE:

(pentru 20 buc)

250 g faina + faina pentru masa de lucru

20 g drojdie proaspata

120 ml lapte cald

120 g zahar

1 plic zahar vanilat

1 varf cutit sare

2 galbenusuri

1 lingurita coaja rasa portocale

1 lingurita esenta de rom

50 ml ulei

3-4 linguri Nutella

PREPARARE:

Punem 30 ml lapte cald cu drojdia si 2 linguri zahar si drojdia la dospit pentru 15 minute. Topim zaharul in restul de lapte cald. Punem drojdia peste faina, adaugam laptele, apoi incorporam treptat galbenusurile, adaugand in acest timp si un varf cutit sare, coaja rasa de portocale, rom si zahar vanilat. La final adaugam uleiul. Framantam aluatul foarte bine in jur de 15 minute, pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Il lasam sa creasca in loc cald timp de o ora. Etapele de lucru sunt aceleasi de la cozonacul cu crema de nuci si rom, dar am pregatit o cantitate mai mica de aluat.

cozonac-coronita-din-bilute-etape-0

Dupa ce creste aluatul il impartim in doua bucati egale si le intindem in forma de dreptunghiuri cat mai lungi (20-22 cm) si late de 10-12 cm. Ungem aluatul cu Nutella apoi rulam din ambele parti spre centru. Taiem fiecare bucata in felii mai grosute.

inimioare-cu-nutella-1inimioare-cu-nutella-2

Partea de jos a feliei o prindem intre degete si tragem de ea pentru a realiza forma de inima. Le punem in tava de copt tapetata cu hartie, le mai lasam sa creasca 30 minute, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute.  Le scoatem si le lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi le pudram cu zahar sau le lasam simple.

inimioare-cu-nutella-3inimioare-cu-nutella-4a

Delicioase!! Nu-i asa ca o sa le incercati?

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *