Chifle pufoase pentru hamburgheri

28 ianuarie 2017Diva in Bucatarie

Chifle pufoase pentru hamburgheri. Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cele mai bune chifle pufoase pentru hamburgheri:

Aceste chifle pufoase pentru hamburgeri sunt incredil de moi: daca le apesi cu un deget acestea se lasa sub greutatea degetului, dar isi revin la pozitia initiala imediat cum renuntam sa le apasam. Cu siguranta acest lucru demonstreaza ca este reteta perfecta!

Nu am reusit sa postez inca reteta unui hamburger, dar pentru ca toata combinatia sa fie reusita avem nevoie sa incepem cu pregatirea acestor chifle moi si foarte pufoase, fara de care hamburgerul nostru nu va avea succesul pe care ni-l dorim.

Avem toate motivele sa indragim aceste chifle: se pregatesc usor, cu ingrediente la indemana oricui, orice incepator in ale bucatariei le poate realiza, au gustul si textura perfecte.

Pentru ca aceste chifle pufoase sa ramana moi si usoare, imediat dupa coacere le ung cu foarte putin unt si le acopar cu un prosop de bucatarie (mai gros) timp de 30 minute. Veti vedea ca in momentul in care apasati pe ele, se vor apalatiza uso, pentru ca instant sa isi revina la forma initiala.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cele mai bune chifle pufoase pentru hamburgheri:

INGREDIENTE:

120 ml apa

120 ml lapte

2 lingurite zahar

18 g drojdie proaspata (sau 7 g drojdie uscata)

450 g faina

1 lingura sare

1 ou la temperatura camerei + 1 ou pentru uns

40 g unt topit si racit

seminte susan

Pentru uns dupa coacere:

1 lingurita unt.

PREPARARE:

Punem apa, 1 lingurita zahar si laptele intr-o oala incapatoare si le incalzim foarte putin – daca nu avem termometru (temperatura trebuie sa fie de 30°C) facem proba cu mana: lichidul sa fie foarte putin caldut. Adaugam drojdia, o dizolvam, punem 100 g faina si amestecam, apoi lasam sa dospeasca in jur de 15 minute.

chifle-pentru-hamburgheri-1chifle-pentru-hamburgheri-2

Dupa acest interval de timp observam cum bolboroseste compozitia noastra. Adaugam 1 lingura sare, 1 lingurita zahar si un ou. Amestecam bine, apoi incorporam restul de faina. Ultimul ingredient adaugat este untul topit si racit. Framantam aluatul pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Il lasam sa creasca in loc cald in jur de 45-60 minute.

chifle-pentru-hamburgheri-3chifle-pentru-hamburgheri-4

Il lasam sa creasca in loc cald in jur de 45-60 minute.

chifle-pentru-hamburgheri-5chifle-pentru-hamburgheri-6

Intindem aluatul pe masa de lucru cu mana si il impartim in 8 bucati aproximativ egale. Foarte important: pe masa de lucru nu presaram faina! Putem sa o ungem cu 1 lingura ulei ca sa nu se lipeasca. Urmeaza modelarea chiflelor: luam marginile bucatilor de aluat si le bagam spre interior, apoi o modelam usor cu causul palmei pe blatul de lucru, fara sa o rotim – doar il manevram ca si cand am misca mouse-ul de la calculator.

chifle-pentru-hamburgheri-7achifle-pentru-hamburgheri-8

Punem chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le acoperim cu un prosop. Le mai lasam sa creasca inca 20-30 minute, apoi le ungem cu ou batut, presaram susan si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute.

chifle-pentru-hamburgheri-9achifle-pentru-hamburgheri-10

Dupa acest interval de timp intredeschidem usor usa cuptorului (punem manerul unei linguri de lemn pentru a ramane fixa usa) si mai coacem inca 5 minute. Le scoatem din cuptor, le ungem cu foarte putin unt, apoi le acoperim cu un prosop si le lasam sa se raceasca. Sunt atat de moi si de pufoase, incat o sa va cucereasca! Le pastram intr-o punga de plastic, isi vor pastra prospetimea cateva zile.

chifle-pentru-hamburgheri-sectiune

Prima incercare de chifle am probat-o la micul dejun, dar sa nu credeti ca nu le-am testat si cu un hamburgher. 😉

Luna viitoare va aduc si reteta de hamburgher. 🙂

Pana atunci, daca incercati aceste chifle pufoase si va plac, va astept pozele la office@divainbucatarie.ro, iar daca ii dati un share va multumesc anticipat! 🙂

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *