google plus pinterest twitter

ADS 1 code

GALETTE DE ROIS – PLACINTA REGILOR

18 Jan 2017

galette-de-rois-A

Galette de rois, numita si placinta regilor, se mananca in mod special in data de 6 ianuarie cand catolicii sarbatoresc Epifania, dar o putem savura in toata luna ianuarie.

Umplutura poate varia in functie de zona sau preferinte, cel mai des intalnita fiind frangipane dar gasim si variante cu ciocolata, fistic, mere sau variante sarate. In interiorul placintei se ascunde o boaba de fasole, iar cel care o va descoperi devine rege pentru o zi, purtand o coronita aurie.

Reteta pe care v-o prezint azi este ultra rapida, usor de pregatit si plina de savoare.

INGREDIENTE:

2 foi de foietaj

110 g pudra de migdale

110 g zahar pudra

1 ou mare

30 g unt topit

1 lingurita rom

Pentru uns:

1 ou batut

sirop din100 ml apa si 3 lingurite zahar

PREPARARE:

Intr-un bol amestecam zaharul pudra si pudra de migdale. Adaugam untul topit, romul si un ou batut. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

galette-de-rois-1galette-de-rois-2

Intindem cele doua aluaturi din foietaj si decupam un cerc cu diametrul de 24-26 cm. In mijlocul acestuia aranjam crema, lasand 2 cm distanta pana la margine. Ungem marginea cu un ou batut, acoperim cu a doua foaie din foietaj si realizam cu un cutit foarte bine ascutit un decor. Ungem cu ou batut, apoi putem coace placinta timp de 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

galette-de-rois-3galette-de-rois-4a

Cu 5 minute inainte de a scoate galtte de rois din cuptor punem la fiert apa cu zaharul. Scoatem din cuptor galette de rois si o ungem cu siropul cald.

O putem taia in felii cand se raceste.

galette-de-rois-felie

Daca va place reteta si o incercati va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc!

 

 

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner