Clatite cu spanac, ricotta si doua sosuri

10 ianuarie 2017Diva in Bucatarie

Clatite cu spanac, ricotta si doua sosuri. Reteta de clatite cu spanac, ricotta si doua sosuri o am de la prietena mea, Mihaela.

Reteta de clatite cu spanac, ricotta si doua sosuri o am de la prietena mea, Mihaela.

Din momentul in care mi-a spus cum a pregatit-o am stiu ca o voi face cat mai rapid.

Nu are etape complicate, ingredientele sunt simple, la indemana oricui, asa ca aceasta reteta are tot ce ii trebuie pentru a va convinge sa o pregatiti de cate ori veti avea ocazia.

La noi in familie se mananca adesea clatite sarate, nu doar cu dulceata.

Sunt perfecte atat pentru mic dejun, cat si pentru gustari sau cina usoara.

Colectia mea de retete de clatite sarate va poate inspira, asa ca va invit sa le rasfoiti pe toate in aceasta postare.

Veti gasi clatite cu crema de branza si somon afumat, clatite cu sunca, praz si sos de branza, umplute cu carne tocata sau ciuperci sau clatite pregatite in stil frantuzesc cu oua ochiuri. Cred ca merita sa aruncati un o privire in colectia de clatite sarate.

Clatitele sarate cu spanac, ricotta si doua sosuri sunt delicioase.

Combinatia de spanac cu ricotta este clasica, intalnita in mod special in bucataria italiana – a se vedea cannelloni umpluti cu branzeturi si spanac, lasagna cu spanac si ciupercisau paste cu sos de ricotta si spanac . 

Pentru a face cele mai bune clatite sarate cu spanac, ricotta si doua sosuri incepeti cu reteta simpla de clatite.

Sosurile pot fi pregatite cu cateva ore inainte.

Va invit acum sa vedeti lista de ingrediente si  modul de preparare pentru clatitele cu spanac, ricotta si doua sosuri.

INGREDIENTE:

(pentru 6-8 buc.)

6-8 clatite simple

2 cepe medii

4 linguri ulei

150 g spanac frunze congelat (sau baby spanac proaspat)

sare

piper

1 varf cutit nucsoara

2 catei usturoi

200 ml suc gros de rosii

1/2 lingurita oregano uscat (sau busuioc)

250 g ricotta

100 g telemea rasa

30 g unt

25 g faina

300 ml lapte

PREPARARE:

Pregatim clatitele dupa reteta simpla, fara zahar. Le lasam sa se raceasca si pregatim in acest timp umplutura si cele doua sosuri.

Pentru inceput calim fiecare ceapa tocata marunt in doua tigai separate. Intr-o tigaie adaugam spanacul si calim pret de cateva minute. Daca este congelat adaugam foarte putina apa pentru a grabi dezhetarea si calim pana se evapora lichidul, iar daca este proaspat are nevoie de maxim 1 minut pe foc. In a doua tigaie punem sosul de rosii, sare si piper si oregano sau busuioc uscat si lasam la foc mic pana da semne ca se ingroasa. Luam de pe foc si punem sosul rosu pe fundul unui vas termorezistent.

clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-1clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-2

Pregatim apoi sosul bechamel: topim untul, calim faina in acesta, apoi o dizolvam adaugand laptele treptat. Adaugam sare, piper si nucsoara si lasam sa fiarba la foc mic (amestecand destul de des) pana capata consistenta unei creme usor lichide. Luam de pe foc in acest moment.

Amestecam telemeaua rasa cu ricotta, apoi adaugam spanacul calit, sare si piper si omogenizam compozitia.

clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-3  clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-4

Umplem clatitele cu aceasta, le strangem astfel incat sa nu iasa crema de branza cu spanac si le punem peste sosul rosu. Peste clatite turnam sosul bechamel.

clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-5clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-6

Coacem clatitele cu spanac, ricotta si doua sosuri in jur de 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.

Le mancam calde, imediat cum le scoatem din cuptor, dar sunt bune si a doua zi incalzite.

clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-a

Pofta buna!

Daca va place reteta si o incercati va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Multumesc mult, Adriana-Laura Vlasceanu!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *