google plus pinterest twitter

ADS 1 code

RULADA CU PATE DE TON

09 Dec 2016

rulada-cu-pate-de-ton-divainbucatarie

Conservele de ton RIO Mare sunt preferatele mele si nu imi lipsesc niciodata din camara. De curand am descoperit produse noi in portofoliul acestora, asa ca le-am testat si sunt foarte incantata de ceea ce am obtinut.

Avand in vedere ca se apropie sarbatorile si sunt la mare cautare aperitivele, va aduc reteta unei rulade umplute cu doua feluri de pate de ton RIO Mare. Am sa las modestia la o parte si am sa va spun ca este foarte buna, asa ca o voi pregati atat pentru Craciun cat si pentru noaptea dintre ani (cand trebuie sa avem ceva cu peste pe masa ­čśë ).

INGREDIENTE:

Pentru blat:

500 ml lapte

60 g unt

150 g faina

4 oua mari

20 g parmezan

sare

piper

Pentru crema:

200 g crema de branza

1/4 lingurita boia dulce de ardei

160 g Pate de ton RIO Mare soft and delicious

115 g Pate Rustico de ton cu masline RIO Mare

1 lingura masline tocate – optional

PREPARARE:

Punem laptele si untul la fiert. In momentul in care da in clocot adaugam faina in ploaie si amestecam rapid pana se omogenizeaza compozitia.

rulada-cu-pate-de-ton-1rulada-cu-pate-de-ton-2

Amestecam la foc mic pana cand aluatul se desprinde de vas. Luam oala de pe foc, si lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare in parte. La final adaugam parmezanul, sare si piper, amestecam bine si punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

rulada-cu-pate-de-ton-3rulada-cu-pate-de-ton-4

Coacem blatul timp de 20 minute in cuptorul preincalzit la 180┬░C. In acest timp pregatim crema: amestecam cele doua tipuri de pate RIO Mare cu crema de branza si boia de radei.

rulada-cu-pate-de-ton-5

Scoatem blatul cand este rumenit la suparafata, il lasam sa se raceasca, apoi il ungem cu pateul de ton RIO Mare amestecat cu crema de branza. Blatul va fi pufos si gros, dar daca ne dorim un blat mai subtire punem un prosop foarte putin umezit peste el pentru 2-3 minute, imediat cum il scoatem din cutor. Optional, putem sa mai presaram 1 lingura masline feliate tocate marunt in crema de ton. Rulam blatul, apoi impachetam rulada in folie alimentara si o lasam la rece pentru 6-8 ore. Dupa acest interval putem sa o feliem.

rulada-cu-pate-de-ton-6rulada-cu-pate-de-ton-7

O rulada gustoasa, usor de pregatit, perfecta pentru sarbatorile ce bat la usa.

rulada-cu-pate-de-ton-rio-mare

Daca va place reteta si o incercati va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc. :)

 

Printeaza Printeaza
rulada-cu-pate-de-ton-divainbucatarie

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner