google plus pinterest twitter

ADS 1 code

TOCHITURA DE PORC BUCOVINEANA

24 Nov 2016

tochitura-de-porc-bucovineana

Tochitura de porc, pregatita ca in Bucovina, o reteta simpla, gustoasa si usor de pregatit, este recomandarea mea pentru pranz.

INGREDIENTE:
(pentru 4 persoane)

700 g carne porc

300 g piept de porc

300 g carnati

2 linguri untura

3 linguri ulei

sare

piper

Pentru servit:
mamaliga din 250 g malai +800 ml apa + sare

400 g branza sarata rasa (cas, telemea sau branza burduf)

4 oua

PREPARARE:

Taiem carnea si carnatii in bucati potrivit de mari. Punem untura si uleiul la incins in tigaie si prajim pentru inceput carnea pana cand incepe sa isi schimbe culoarea – se albeste uniform.

Lasam la foc mic, cu capac 5 minute, apoi luam capacul si tinem pana se evapora lichidul lasat de carne. In momentul in care uleiul incepe sa prajeasca iar carnea adaugam carnatii si condimentam cu sare si piper.

Cat timp pregatim tochitura punem la fiert mamaliga, astfel incat sa le terminam relativ in acelasi timp.

tochitura-bucovineana-1tochitura-bucovineana-2

Punem apa cu sare la fiert, la foc mediu. Cand se apropie de momentul in care va incepe sa fiarba adaugam putin malai, urmand sa tot punem malai cand incepe sa clocoteasca. Avem grija sa amestecam cu un tel pentru a nu obtine cocoloase.

Pregatim cate un ou ochi pentru fiecare farfurie si radem branza.

tochitura-bucovineana-3tochitura-bucovineana-4

Punem mamaliga in fiecare farfurie, peste aceasta punem branza rasa si ca topping un ou ochi. Asezonam cu sare si piper, apoi aranjam in jurul mamaligii bucati de carne si carnati.

Pofta buna!

 

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner