google plus pinterest twitter

ADS 1 code

TARTA CU MERE – RETETA VEGANA/ DE POST

23 Nov 2016

 

tarta-cu-mere-vegana-de-post-a

Tarta cu mere, cu blat din aluat dospit, incredibil de delicioasa pentru o reteta in care nu folosim oua, lapte si unt. Blatul se pregateste foarte usor, asa ca orice incepator in ale gatitului va reusi sa pregateasca aceasta tarta cu mere.

tarta-cu-mere-vegana-de-post-b

INGREDIENTE:

Pentru blat:

250 g faina

1 varf cutit sare

12 g drojdie proaspata

3 linguri zahar brun bio sau zahar de cocos

120 ml apa calduta

1 lingura sirop de artar

30 ml ulei

1 lingurita coaja rasa de portocale

1 lingurita extract natural de vanilie

Pentru umplutura:

4 linguri dulceata de portocale fara zahar sau gem de caise dietetic

2 mere golden

1 lingura ulei

1 lingura apa

1 lingurita scortisoara

PREPARARE:

Amestecam faina cernuta cu sarea si facem o gaura in mijloc. In aceasta punem drojdia si zaharul bio (sau zahar de cocos), adaugam apa calduta si lasam drojdia sa dospeasca in jur de 10 minute.

tarta-cu-mere-si-aluat-dospit-reteta-de-post-1tarta-cu-mere-si-aluat-dospit-reteta-de-post-2

Adaugam siropul de artar, uleiul, coaja rasa de portocale si framantam aluatul in jur de 5 minute. Il lasam sa creasca in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

tarta-cu-mere-si-aluat-dospit-reteta-de-post-3tarta-cu-mere-si-aluat-dospit-reteta-de-post-4

Impartim aluatul in jumatate astfel incat una din bucati o vom intinde in blat subtire, rotund, cu diametrul cat tava aleasa. A doua bucata de aluat o impartim inca odata in jumatate si modelam intre palme doua snururi lungi (mai lungi decat tava pentru ca in momentul impletirii lungimea lor scade) ce vor fi impletite si puse pe marginea blatului. Ungem blatul cu 3 linguri dulceata fara zahar, taiem merele felii subtirele si le aranjam peste blat.

tarta-cu-mere-si-aluat-dospit-reteta-de-post-5tarta-cu-mere-si-aluat-dospit-reteta-de-post-6

Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C intre 40 si 50 minute in functie de grosimea aluatului si a puterii cuptorului din dotare. Dupa 20 minute de copt scoatem tava, si ne miscam cu viteza maxima pentru a scurge lichidul lasat de mere si a unge marginile tartei si merele cu restul de dulceata amestecata cu ulei si apa.

Cand tarta este coapta o scoatem si o lasam pe un gratar sa se raceasca. Cand s-a racit presaram scortisoara si putin zahar de cocos (sau zahar pudra pentru cei care nu isi doresc o reteta vegana).

tarta-cu-mere-vegana-de-post

Delicioasa, pufoasa si aromata! Un rasfat perfect pentru o zi friguroasa.

Daca va place reteta si o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner