RETETE RECENTE

CORNULETE FRAGEDE CU UNTURA DE PORC SI RAHAT

November 19, 2016 | CATEGORIA

cornulete-fragede-cu-untura-de-porc-si-rahat-a

Cornulete fragede cu untura de porc si rahat, desertul copilariei, acela care ne aduce aminte de bunica cum scotea tavi aburinde din cuptor. 🙂 Partea cu tavalitul prin zahar pudra ne revenea noua. Asa ne lasa sa ne infruptam din prajiturele in timp ce ea isi facea de lucru prefacandu-se ca nu observa acest lucru. Mama nu ne-ar fi lasat sa mancam desert inainte de masa, dar la bunica nu existau astfel de reguli. 🙂

INGREDIENTE: (pentru 48 buc.)

250 g untura

500 g faina

2 linguri zahar pudra

2 linguri otet de vin alb

5 linguri apa

1/2 lingurita extract de vanilie

100-150 g zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE: Punem intr-un bol toate ingredientele, cu exceptia zaharului pentru tapetare, si framantam pana obtinem un aluat neted si omogen. Il punem in frigider minim 6 ore, apoi il impartim in 4 parti egale. Intindem fiecare bucata in foi rotunde ce vor fi apoi taiate in 12 parti.

cornulete-fragede-cu-untura-de-porc-1cornulete-fragede-cu-untura-de-porc-2

Punem la baza fiecarui triunghi o bucata de rahat, apoi rulam si asezam cornuletele direct in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute, apoi le scoatem si le tavalim imediat prin zahar pudra.

cornulete-fragede-cu-untura-de-porc-3cornulete-fragede-cu-untura-de-porc-4

Sunt delicioase! Va recomand sa le pastrati la rece.

Daca va place reteta si o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro.

Comentarii

  • eM

    Cornuletele sunt primul desert pe care am invatat sa-l fac. Si a ramas printer putinele. 🙂 Si printer altele, mai sunt si favoritele mele. Cornulete as manca oricand.

  • Ixa

    Aștept să treacă cele 6 ore să scot coca de la frigider și pe urme văd dacă îmi iese revin cu comentarii și cu poze.

  • Cristina

    Am facut aseara. Au iesit foarte bune.

  • Elena gheorghe

    Super tare. De cand caut si eu reteta

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *