Rulada din chiftea cu oua la cuptor

11 noiembrie 2016Diva in Bucatarie

Rulada din chiftea cu oua la cuptor. Rulada din chiftea cu oua la cuptor se pregateste foarte usor si simplu si este foarte gustoasa.

Rulada din chiftea cu oua la cuptor se pregateste foarte usor si simplu si este foarte gustoasa.

Este o rulada din carne tocata cu oua fierte in interior, ce dau un aspect deosebit in momentul in care rulada este taiata felii.

Rulada din chiftea cu oua la cuptor va poate duce cu gandul la celebrele oua scotiene sau la drob, dar nu are ficat sau alte maruntaie, asa ca fiul meu ii spune chec chiftea. 🙂 ))

Eu am ales sa o pregatesc o rulada simpla de carne tocata, ca o chiftea, dar puteti pune in carnea tocata sau langa oua diverse legume (morcov, ardei gras rosu, ciuperci) ce aduc un plus de culoare si savoare.

Daca vreti sa incercati trebuie sa le sotati in prealabil. Ai mei nu sunt fani legume in acest tip de rulada din carne tocata, asa ca eu le-am scos din start din lista de ingrediente.

O alta rulada din carne tocata ce le place foarte mult este cea pe care o pregatim in perioada sarbatorilor de iarna, aceasta avand ca umplutura muschiulet de porc impletit si este invelita in prapur.

Revenind la rulada de chiftea cu oua la cuptor, as vrea sa va spun cateva amanunte despre carnea folosita. Eu am pus doar carne de porc. Daca vreti puteti sa folositi carne amestec porc cu vita, dar si carne de vita simpla este buna.

Carnea de porc are si grasime si va asigura un gust bun, textura si consistenta corecta. Carnea este gatita in cuptor, unde se poate usca fara grasime.

Am pus alaturi de carne tocata o felie de paine si cartof ras, exact ca o chiftea pe care as gati-o in ulei, pe aragaz.

Pentru aroma am folosit cimbru uscat si paprika afumata. Daca nu aveti paprika puteti pune boia dulce de ardei.

Acum va las sa vedeti modul de preparare pentru rulada de chiftea cu oua la cuptor si ingredentele de care aveti nevoie:

INGREDIENTE:

800 g carne de porc tocata

1 felie franzela inmuiata in apa

1 cartof mic ras fin

1 lingurita varfuita cimbru uscat

1 lingurita paprika afumata / boia dulce de ardei

3 catei usturoi pisati

sare

piper

2 oua

3 oua fierte timp de 7 minute

3 linguri ulei

3 linguri apa

Pentru tapetare vas:

1 cub mic unt

2-3 linguri pesmet

PREPARARE:

Amestecam carnea tocata cu condimentele, apoi adaugam painea inmuiata, scursa si rupta cat mai fin si cartoful ras.

Daca nu cumparam carne gata tocata de la macelarie putem toca in acelasi timp cu carnea cartoful si painea inmuiata si stoarsa.

rulada-din-chiftea-cu-oua-1rulada-din-chiftea-cu-oua-2

Incorporam 2 oua batute si amestecam compozitia (cu mana) pana se omogenizeaza.

Putem intinde carnea tocata pe o foaie de copt sau o staniol, intr-un dreptunghi cu lungimea laturii cat a vasului in care vom coace chifteaua.

In mijloc se pun ouale fierte si se ruleza.

Varianta mai simpla este sa punem direct in vas un strat de carne gros (cu 10-15% mai putin de jumatate din cantitatea de carne).

Aranjam ouale fierte apoi le acoperim cu restul de carne.

In cazul in care folosim hartie de copt rulam carnea pentru a acoperi ouale si mutam rulada in forma tapetata cu unt si pesmet.

rulada-din-chiftea-cu-oua-3rulada-din-chiftea-cu-oua-4

Stropim rulada, care este in realitate o chiftea uriasa, cu apa, ulei si putina boia dulce de ardei.

O acoperim cu staniol sau hartie de copt/ capac si o coacem timp de aproximativ 90 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

In functie de puterea cuptorului din dotare poate fi gata mai repede.

In acest timp avem grija sa mai ungem, din cand in cand, partea de sus, pentru ca aceasta sa ramana frageda si sa sa nu se crape.

rulada-din-chiftea-cu-oua-5arulada-din-chiftea-cu-oua-6

Mancam imediat cu o garnitura din piure de cartofi sau legume dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca va place reteta si o pregatiti, va astept pozele. Daca ii dati un share, va multumesc! 🙂

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Multumesc pentru poza si impresii Georgi Ghi

Multumesc, Mary Petcu pentru poza!

rulada chiftea

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *