google plus pinterest twitter

ADS 1 code

OREZ CU PRUNE USCATE

06 Nov 2016

 

orez-cu-prune-uscate-focus

Copilaria mea a fost marcata de vacantele petrecute la tara, iar mancarea de orez cu prune uscate, afumate, pregatita de matusile mele era in meniul de iarna, cand toata lumea tinea postul Craciunului.

O mancare simpla, dar incredibil de gustoasa. Pentru ca reteta sa atinga coarda sensibila a gurmazilor ar trebui ca prunele sa fie afumate, carnoase, caci ele devin vedeta acestei mancari. Fara sa le fac reclama celor de la Orlando, va recomand sa folositi prunele lor deshidratate, moi si fara samburi. 😉

 

INGREDIENTE:

(pentru 2 portii)

150 g orez cu bob lung (putem folosi orez pentru risotto)

500-600 ml apa calda

1 ceapa mare

2 linguri ulei

100 g prune uscate

2 linguri zahar – poate fi zahar de cocos pentru vegani

PREPARARE:

Calim in uleiul incins ceapa taiata marunt. Adaugam orezul si calim usor.

orez-cu-prune-uscate-1orez-cu-prune-uscate-2

Adaugam apa calda treptat peste orez – punem cate un polonic mic de lichid doar cand lichidul pus anterior a fost absorbit de orez. Separat punem la fiert prunele cu zahar pentru 5 minute, apoi le scurgem si le amestecam cu orezul cand acesta mai are de fiert putin (cam la ultimul polonic de apa), cat sa fiarba putin impreuna si sa se imprieteneasca orezul cu prunele.

orez-cu-prune-uscate-3orez-cu-prune-uscate-4

Nu-I asa ca se pregateste usor si rapid?

orez-cu-prune

Orez cu prune uscate si afumate pregatit ca in copilarie, l-am pregatit special pentru mama mea, caci i-am facut pofta povestind intr-o seara cu ea despre planuri si retete ce urmau a fi realizate in proiecte ce nu au legatura cu blogul meu.
Pentru ca se apropie postul Craciunului retineti ideea si incercati sa pregatiti orez cu prune afumate, iar daca imi trimiteti pozele le voi publica. 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner