Inchide

RETETE RECENTE

MAMALIGA CU BRANZA SI SMANTANA

October 20, 2016 | CATEGORIA

mamaliga-cu-branza-si-smantana-divainbucatarie

Mamaliga cu branza si smantana nu are nevoie de o prezentare speciala. Nu stiu pe nimeni sa nu fi incercat si sa spuna ca nu ii place. Saptamana trecuta abia terminasem de pregatit mamaliga si urma sa luam cina, dar au venit si niste prieteni in vizita. I-am poftit la masa si asa a inceput seria de intrebari: “Dar reteta asta de ce nu o postezi? Crezi ca A. cand a plecat din casa parintilor stia sa faca ceva? A cautat pe net si asa a invatat sa faca chiar si banala salata orientala. ” Chiar aveau dreptate, asa ca iata cum pregatesc eu mamaliga cu branza si smantana:

INGREDIENTE:

Pentru mamaliga:

(pentru 6 persoane)

250-280 g malai

1 l apa

sare

Pentru branza:

300 g telemea

500 g branza de vaci

mai avem nevoie de smantana:

500-750 g – in functie de preferinte

PREPARARE:

Punem apa cu sare la fiert, la foc mediu. Cand se apropie de momentul in care va incepe sa fiarba adaugam putin malai, urmand sa tot punem malai cand incepe sa clocoteasca. Avem grija sa amestecam cu un tel pentru a nu obtine cocoloase. Daca vrem o mamaliga mai tare punem mai mult malai (300-320 g), dar depinde si de tipul de malai folosit. Mamaliga aceasta va fi nici prea moale, dar nici tare, numai buna sa putem lua cu lingura din ea, dar nici sa nu curga. Dar, cu riscul de a ma repeta, depinde mult de malaiul folosit. O lasam sa fiarba putin, amestecand destul de des pentru a nu se lipi.

mamaliga-cu-branza-si-smantana-1mamaliga-cu-branza-si-smantana-2

Putem sa rasturnam mamaliga pe un fund de lemn sau intr-un castron adanc. Telemeaua rasa o amestecam cu branza de vaci (in poza 2 am doua feluri de branza de vaci si telemeaua rasa), apoi fiecare isi pune in farfurie mamaliga, branza si smantana in functie de preferinte.

mamaliga-cu-branza-si-smantana-3mamaliga-cu-branza-si-smantana-4

Pofta buna!

Comentarii

  • diamar bucataria galbena

    Da ce buna e..Eu mamaliga o mananc si goala,asa mult imi place

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *