google plus pinterest twitter

ADS 1 code

PITA GRECEASCA

11 Oct 2016

pita-greceasca-divainbucatarie

Pita, un fel de lipie greceasca, este alegerea perfecta pentru cei care isi doresc sa pregateasca acasa gyros sau souvlaki, salate, aperitive (mezze). Moale si pufoasa la interior, crocanta la exterior, pita greceasca poate inlocui cu succes painea la micul dejun. Taiata in jumatate, poate fi umpluta cu tot ce ne trece prin cap (friptura ramasa de ieri stropita cu tzatziki, salata, legume si sos tahini, peste) si avem astfel ceva bun de mancat.

Pentru a pregati pita greceasca urmam etapele prepararii painii, doar ca aluatul va sfarsi prajit intr-o tigaie de fonta si va forma bule de aer. Iata cat de usor se pregateste:

INGREDIENTE:

500 g faina

1 lingurita zahar – poate fi zahar de cocos pentru vegani

18 g drojdie proaspata

15 g sare

20 ml ulei de masline

250 ml apa calduta

4 lingurite ulei masline pentru prajit

PREPARARE:

Intr-un bol amestecam zaharul, drojdia si 200 g faina. Adaugam apa calda si amestecam, apoi lasam 15 minute sa creasca.

pita-greceasca-1pita-greceasca-2

Adaugam sarea, uleiul, restul de faina si amestecam pana omogenizam compozitia.

pita-greceasca-3pita-greceasca-4

Framntam aluatul in jur de 4-5 minute, apoi il lasam sa creasca intr-un bol stropit cu cateva picaturi ulei de masline. Dupa aproximativ o ora intindem aluatul cu mana, il taiem in 8 bucati.

pita-greceasca-5pita-greceasca-6

Le aplatizam usor cu mana, le intindem in forma de cerc si le prajim la foc mediu-mic in tigaia unsa cu putin ulei in jur de 2 minute pe fiecare parte. Vom observa ca in timp ce le prajim se vor umfla mai mult sau mai putin. Cat timp prajim fiecare pita, restul bucatilor de aluat vor ramane acoperite de un prosop.

pita-greceasca-7pita-greceasca-8

Sunt foarte gustoase, se pregatesc usor, asa ca nu ezitati sa le incercati.

pita-greceasca-detaliu

Daca va place reteta de pita greceasca puteti sa ii dati un share, iar daca ii faceti poze le voi publica cu drag.

 

 

Printeaza Printeaza
pita-greceasca-divainbucatarie

2 Comentarii

  1. Ionescu viorel says:

    Tot asa sant si turtele Moldovenesti din zona Husilor si nu numai sant ffff bune. Va multumim pentru reteta

    1. Slabu Viorica says:

      Lipiile astea le făcea si bunica!Deseori le întindea mai mult si le punea în mijloc brînză uscata ,tare,grasa,apoi le închidea bine si le cocea în tigaie sau pe lespede(o piatră șlefuită)!Era micul dejun al dimineților reci de primăvară,toamna.Face-ti si savuratile cu placere!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner