Cupe cu crema de vanilie, piscoturi si fructe

4 octombrie 2016Diva in Bucatarie

Cupe cu crema de vanilie, piscoturi si fructe. fructe diverse – pot fi din compot sau proaspete, in functie de preferinte si ce avem in casa

Cupele cu crema de vanilie, piscoturi si fructe sunt perfecte pentru orice petrecere. Atat copiii, cat si adultii, le vor adora. Se pregatesc foarte usor, asa ca urmariti indicatiile din reteta si rasfatati-va cu un desert simplu si plin de savoare.

INGREDIENTE:

(Pentru 6 cupe mari)

Pentru crema de vanilie:

250 ml lapte

1 pastaie vanilie

50 g zahar

3 galbenusuri

10 g faina

10 g amidon

Pentru asamblarea desertului:

9 piscoturi

100 ml lapte

200 ml smantana pentru frisca

1 lingurita zahar pudra

fructe diverse – pot fi din compot sau proaspete, in functie de preferinte si ce avem in casa

sos ciocolata

ornamente din zahar

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim crema de vanilie. Scoatem semintele din pastaia de vanilie, le punem in lapte impreuna cu aceasta, apoi incepem sa incalzim laptele. Intr-un vas amestecam 3 galbenusuri cu zaharul, faina si amidonul pana omogenizam compozitia. Dizolvam galbenusirile cu faina folosind o treime din laptele caldut.  Turnam galbenusurile cu zahar si faina dizolvate peste restul de lapte, intoarcem oala la foc mic si fierbem pana capata consistenta unei budinci. In momentul in care da semne ca incepe sa se ingroase scoatem pastaia de vanilie din oala. Putem folosi un mixer din momentul in care incepe sa se ingroase, ceea ce ne va ajuta sa nu obtinem cocoloase sau sa nu se lipeasca de fundul oalei in care fierbe.

crema-de-vanilie-creme-patissiere-1crema-de-vanilie-creme-patissiere-4

O luam de pe foc, punem direct pe crema o folie alimentara, o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem in frigider 2 ore. Mixamsmantana pentru frisca cu zahar pudra pana se intareste. Jumatate din cantitatea de frisca o amestecam cu crema de vanilie, jumatate va ramane pentru asamblare desert.

Scufundam 6 piscoturi in lapte si le ridicam imediat. Rupem cate un piscot pentru fiecare cupa astfel incat sa acoperim fundul acesteia. Acoperim cu crema de vanilie cu frisca, aranjam cateva fructe, apoi impartim frisca ramasa in cele 6 cupe. Decoram cu jumatate de piscot, sirop de ciocolata si ornamente.

cupe-cu-piscoturi-budinca-de-vanilie-si-fructe-3cupe-cu-piscoturi-budinca-de-vanilie-si-fructe-4

Pofta buna! Daca va place reteta puteti sa ii dati un share, iar daca ii faceti poze le voi publica cu drag. 🙂

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *