RETETE RECENTE

CREMA DE VANILIE – CREME PATISSIERE

October 4, 2016 | CATEGORIA

crema-de-vanilie-creme-patissiere

Crema de vanilie – creme patissiere – este acea crema fara de care nu ne putem imagina deserturi precum eclere, choux-uri, tarte si multe altele. Reteta de baza, la care putem adauga apoi unt sau frisca in functie de cerinta preperatului final, are nevoie de cateva ingrediente si de respecatrea pasilor indicati mai jos. Iata cum se pregateste crema de vanilie:

INGREDIENTE:

250 ml lapte

1 pastaie vanilie

50 g zahar

3 galbenusuri

10 g faina

10 g amidon

PREPARARE: Scoatem semintele din pastaia de vanilie, le punem in lapte impreuna cu aceasta, apoi incepem sa incalzim laptele. Intr-un vas amestecam 3 galbenusuri cu zaharul, faina si amidonul pana omogenizam compozitia.

crema-de-vanilie-creme-patissiere-1crema-de-vanilie-creme-patissiere-2

Dizolvam galbenusirile cu faina folosind o treime din laptele caldut.  Turnam galbenusurile cu zahar si faina dizolvate peste restul de lapte, intoarcem oala la foc mic si fierbem pana capata consistenta unei budinci. In momentul in care da semne ca incepe sa se ingroase scoatem pastaia de vanilie din oala. Putem folosi un mixer din momentul in care incepe sa se ingroase, ceea ce ne va ajuta sa nu obtinem cocoloase sau sa nu se lipeasca de fundul oalei in care fierbe.

crema-de-vanilie-creme-patissiere-3crema-de-vanilie-creme-patissiere-4

Pentru a evita formarea unei pojghite (cruste) vom pune o folie alimentara direct pe crema. O lasam la rece minim 3 ore si o mixam chiar inainte de a fi folosita pentru a-i reda aspectul proaspat. Delicioasa!

Va invit sa incercati cea mai buna crema de vanilie! 😉

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *