Chec cu malai

17 august 2016Diva in Bucatarie

Chec cu malai. Intr-un bol amestecam faina cu malaiul si praful de copt. In alt bol mixam untul cu zaharul.

Chec cu malai, o surpriza dulce aromata si gustoasa, perfect pentru orice moment al zilei. Eu l-am pregatit pentru excursia in care voi pleca maine –  imi va tine companie langa cafeaua matinala. Are o textura deosebita, iar pentru unii acest chec va fi un desert apropiat de ceea ce pregateau bunicile in copilarie.

INGREDIENTE:

100 g unt

120 g zahar

30 ml lapte

2 oua + 1 galbenus

1 lingurita pasta de vanilie

100 g malai

100 g faina

6 g praf de copt

70 g alune de padure macinate

1 lingura rom

1 lingurita esenta rom

PREPARARE:

Intr-un bol amestecam faina cu malaiul si praful de copt. In alt bol mixam untul cu zaharul.

chec-cu-malai-1chec-cu-malai-2

Adaugam ouale unul cate unul, pasta de vanilie si laptele, amestecand dupa fiecare in parte.

chec-cu-malai-3chec-cu-malai-4

Incorporam faina cu malaiul, apoi alunele macinate si la final aromam compozitia cu rom.

chec-cu-malai-5chec-cu-malai-6

Punem aluatul in tava de chec tapetata cu hartie de copt si il coacem timp de 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Il putem pudra cu zahar, dar este perfect si simplu.

Daca va tenteaza acest chec, astept impresiile si pozele voastre la office@divainbucatarie.ro sau pe pagina de facebook.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *