google plus pinterest twitter

ADS 1 code

LEMON CURD

08 Aug 2016

lemon-curd

Lemon curd este o crema ce asigura umplutura perfecta pentru tarte, clatite sau alte prajituri, este un topping ideal pentru bezele, wafe, briose sau biscuiti, dar merge de minune langa branza in cheesecake sau combinat cu frisca in cremele de tort. Cea mai intalnita varianta a cremei curd (pregatita la baine marie cu oua, fara amidon) este cu lamaie, dar putem pregati si curd din alte fructe: portocale, grepfrut, mango,  fructe de padure, fructul pasiunii.

INGREDIENTE:

(pentru aprox. 350 g)

60 ml suc lamaie

1 /2 lingurita coaja de lamaie rasa foarte fin

100 g zahar

2 galbenusuri + 1 ou

60 g unt

PREPARARE:

Amestecam intr-un vas zaharul cu ouale si sucul de lamaie.  Punem vasul la baine-marie si amestecam in acest timp cat de des putem. In momentul in care compozitia devine o crema groasa, ca o budinca, luam de pe foc, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi incorporam untul taiat cuburi.

lemon-curd-1lemon-curd-2

Mixam si lasam sa raceasca, apoi il mutam in borcan si il pastram la rece pana il vom folosi la diverse prajituri. Il putem pastra in frigider pana la 2 saptamani.

Spor la prajiturit va doresc!

 

 

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner