google plus pinterest twitter

ADS 1 code

DULCEATA DE ROSII VERZI

02 Aug 2016

dulceata-de-rosii-verzi-A

Poate suna ciudat, dar dulceata de rosii verzi este senzationala. Merge la micul dejun cu unt, dar o recomand in mod special la sandwich-urile (crostini) ce folosesc ricotta, branza de capra, prosciutto sau bucatele de vita pregatita la gratar. Combinatia dulce-sarat va aduce o surpriza placuta papilelor gustative. Am pregatit o cantitate mica, a fost un experiment, dar rezultatul este atat de bun incat voi face o cantitate mult mai mare pentru iarna.

INGREDIENTE:

(pentru un borcan de 250 ml)

600 g rosii verzi

300 g zahar

sucul de 1/2 lamiae – coaja rasa de la aceasta

1/2 boaba Tonka – rasa

1 varf cutit scortisoara

PREPARARE:

Spalam rosiile proaspat culese, indepartam coditele, apoi taiem pielita asa cum curatam cartofii. Le taiem in jumatate, scoatem cotorul, apoi le tocam cubulete.

dulceata-de-rosii-verzi-1dulceata-de-rosii-verzi-2

Punem zaharul peste ele si le lasam in jur de o ora. In acest timp se va forma siropul in care fierbem dulceata. Adaugam sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie si punem la fiert, la foc mic pana trece testul picaturii (punem putina dulceata pe o farfurie: daca este groasa si nu se prelinge este gata).

dulceata-de-rosii-verzi-3dulceata-de-rosii-verzi-4

La inceput va face spuma, asa ca avem grija sa o scoatem. In momentul in care nu mai scoatem spuma putem sa adaugam tonka rasa si scortisoara. Lasam la foc mic, amestecand mai des spre sfarsitul perioadei de fierbere.

Turnam dulceata fierbinte in borcanele curate, uscate si sterilizate pe care le sigilam imediat cu capace. Intoarcem borcanele pentru 15 minute cu capacul in jos apoi le aducem in pozitia normala. Le acoperim cu o paturica sau cu servete groase de bucatarie pentru a se raci cat mai lent.

un comment

  1. Panacris says:

    De probat, neaparat! :-*

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner