Inchide

RETETE RECENTE

VISINE LA BORCAN PENTRU PRAJITURI

July 26, 2016 | CATEGORIA

visine-la-borcan-pentru-prajituri

Am avut mare noroc sa mai gasesc visine in piata, dar ma gandesc ca in zonele de deal-munte ar putea fi inca pe tarabe. Din acest motiv nu voi poza si etapele de pregatire, caci as mai pierde inca 2 zile si poate vreti sa le pregatiti si voi… Este adevarat, gasim visine congelate, nu trebuie sa ne ocupam congelatorul cu ele, dar visinele din borcane raman tari, au consistenta celor proaspete, asa ca incercati sa puneti macar cateva borcane.

Metoda mea este banala, asa cum o pregateau bunicile si mama, iar visinele rezista in loc racoros (pivnita, beci) chiar si doi ani.

INGREDIENTE:

1 kg visine

1 kg zahar

1-2 aspirine pisate/ 1 lingurita salicil

PREPARARE:

Spalam visinele bine sub jet de apa, le rupem coditele, apoi scoatem samburii cu o agrafa – in acest mod realizam o singura gaura fructelor. Acest mod de scoatere a samburelui impiedica fructele sa scoata tot siropul, ceea ce le asigura aceeasi textura in timp. Le punem intr-un vas, presaram aspirina pisata (salicil pentru cei ce il pot achizitiona), apoi zaharul.

Lasam visinele 24 de ore la rece, dar avem grija sa amestecam din cand in cand pentru a se topi zaharul. Punem visinele apoi in borcane, turnam siropul peste ele si le inchidem ermetic.

Foarte simplu si util!

Sa prajituriti cu visine din borcane la iarna!

 

 

 

Comentarii

  • mariana

    f. util! mi a placut! multumiri!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *