RETETE RECENTE

GALUSTE DE PAINE – SEMMELKNODEL

July 25, 2016 | CATEGORIA

galuste-de-paine-cu-sos-de-ciuperci-SEMMELKNODEL

Cred ca v-am mai spus ca nu imi place sa arunc mancarea si atunci cand pot incerc sa o salvez realizand diverse retete. Intamplarea a facut sa imi ramana in camara cu o bagheta veche, inceputa, veche de cateva zile, asa ca iata cum a aparut si ideea de a pregati aceste galuste din paine. Cei care au calatorit mai des in Austria sau Germania, sau cei care locuiesc in partea de vest a tarii, probabil sunt familiarizati cu ele, dar pentru cei care nu stiu inca reteta eu zic ca este momentul sa le incerce, vor fi incantati. Pentru sosul de ciuperci am folosit hribi si galbiori cumparati in vacanta din Bucovina. 🙂

INGREDIENTE:

200 g paine veche

sare

piper

1-2 linguri patrunjel verde tocat

1 ceapa medie

1 lingura ulei

1 lingurita unt

2 oua

120 ml lapte cald-fierbinte

optional: 1 lingura pesmet

 

PREPARARE:

Pentru inceput tocam painea in cuburi mici-medii, apoi le amestecam cu sare, piper proaspat macinat si ceapa tocata marunt si calita in ulei si unt.

galuste-de-paine-cu-sos-de-ciuperci-SEMMELKNODEL-1galuste-de-paine-cu-sos-de-ciuperci-SEMMELKNODEL-2

Adaugam pe rand laptele cald si ouale batute, amestecand dupa fiecare in parte.

galuste-de-paine-cu-sos-de-ciuperci-SEMMELKNODEL-3galuste-de-paine-cu-sos-de-ciuperci-SEMMELKNODEL-4

Lasam 10 minute sa fie absorbite lichidele, amestecam iar si luam cate o lingura de compozitie in mainile umezite pentru a modela bile maricele. Le vom presa intre palme pentru a se lipi bine bucatile de paine intre ele.  In cazul in care am obtinut o compozitie moale adaugam pesmet inainte de modelare, astfel incat acesta sa mai absoarba din lichide. Le fierbem in apa cu sare in jur de 10 minute sau pana se ridica la suprafata.

galuste-de-paine-cu-sos-de-ciuperci-SEMMELKNODEL-5galuste-de-paine-cu-sos-de-ciuperci-SEMMELKNODEL-6

Le mancam imediat cu sos de ciuperci, supa crema de ciuperci, gulas sau garnitura langa alte mancaruri cu sos. Le putem servi ca atare cu sos picant de rosii sau alte sosuri de legume, avand alaturi o salata verde. In varianta din poza le-am stropit cu ulei picant  (obtinut prin calirea unui ardei iute mare taiat in felii groase si a 2 catei usturoi taiati in jumatate in 100 ml ulei) si le-am pus in sos de ciuperci (hribi si galbiori) cu smantana.

Pofta buna!

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *