Tofu marinat in sos de soia dulce

21 iulie 2016Diva in Bucatarie

Tofu marinat in sos de soia dulce. Scoatem din tigaie si le aranjam pe farfurie, apoi presaram seminte, frunze de ceapa verde tocate si frunze mici de busuioc.

Va spuneam la un moment dat ca au inceput sa imi placa retetele cu tofu. Nu toate, doar cele pregatite de mine! 🙂 )) Pentru ca am pus o doza de suflet in reteta si i-am dat o sansa. Recunosc ca nici nu ma atingeam de el inainte, insa reteta aceasta si cea de omleta m-au convins inca odata ca nu toate lucrurile sunt asa cum par la prima vedere.

INGREDIENTE:

150-200 g tofu in saramura

2 linguri ulei pentru marinare + 4 linguri ulei pentru prajit

2 linguri sos soia dulce

2 linguri apa

1 lingurita ghimbir ras fin

1 lingurita usturoi pisat

Pentru topping – dupa prajire:

1 lingura seminte dovleac crude

1 lingurita seminte floarea soarelui

1 lingurita seminte susan

ceapa verde tocata

frunze de busuioc

PREPARARE:

Taiem tofu in felii cu grosimea de aproximativ 4 mm, apoi le punem intr-un castron si le acoperim cu restul ingredientelor pe toate partile. Lasam tofu la marinat, la rece, 30 minute.

tofu-marinat-in-soia-dulce-1tofu-marinat-in-soia-dulce-2

Dupa acest interval prajim bucatile de tofu in ulei incins timp de 2 minute pe ambele parti (avem grija sa nu pastram usturoi pe tofu, caci poate deveni amar prin prajire indelungata),  apoi punem si marinata in tigaie si mai lasam cate 1 minut pentru fiecare parte a feliei de tofu.

tofu-marinat-in-soia-dulce-3tofu-marinat-in-soia-dulce-4

Scoatem din tigaie si le aranjam pe farfurie, apoi presaram seminte, frunze de ceapa verde tocate si frunze mici de busuioc.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *