Covrigei dulci din aluat fraged

1 iunie 2016Diva in Bucatarie

Covrigei dulci din aluat fraged. Covrigei din aluat fraged, un rasfat dulce pentru cei mici,  dar si pentru cei mari.

Covrigei din aluat fraged, un rasfat dulce pentru cei mici,  dar si pentru cei mari.

Se pregatesc foarte usor, cu ingrediente la indemana oricui.

Pentru cei care nu au mult timp pentru a pregati deserturi complicate, acesti covrigei pot fi solutia perfecta.

covrigei dulci din aluat fraged

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru covrigei dulci din aluat fraged.

INGREDIENTE:

(pentru 20 bucati)

350 g faina

150 g unt

2 oua

100 g zahar

1 varf cutit sare

cateva picaturi esenta vanilie

Pentru decor:

1 ou

40 g zahar tos fin

100 g ciocolata cu lapte

1lingura lapte

PREPARARE:

Cernem faina, apoi o amestecam cu un varf cutit de sare.  Amestecam ouale cu zahar si unt, cateva picaturi esenta de vanilie si la final cu faina.

covrigei-dulci-din-aluat-fraged-1covrigei-dulci-din-aluat-fraged-2

Framantam aluatul cu mana pana devine neted si nu se lipeste de maini, apoi il impartim in 10 bucati (ne ajutam de un cantar pentru a obtine covrigi frumosi la final). Punem aluatul in frigider pentru 30 minute, apoi modelam fiecare bucata intr-un snur cu lungimea de 24 cm si grosimea de aproximativ 1 cm. Taiem fiecare snur in jumate, apoi unim capetele de la fiecare bucatica de snur obtinuta, formand un inel.

covrigei-dulci-din-aluat-fraged-3covrigei-dulci-din-aluat-fraged-4

Punem covrigeii in tava, ii ungem cu un ou batut si presaram zahar tos fin. Ii lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-17 minute (sau pana devin aurii pe fund). Covrigeii se vor raci in tava. Optional, daca vrem un decor mai vesel, putem topi ciocolata cu lapte cu putin lapte la microunde si decoram covrigeii.

covrigei-dulci-din-aluat-fraged-5covrigei-dulci-din-aluat-fraged-6-

Pe cat de simplu se pregatesc, pe atat de deliciosi sunt!

covrigei-dulci-din-aluat-fraged---

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *