google plus pinterest twitter

ADS 1 code

CREMA DE CORCODUSE PENTRU ACRIT CIORBE

30 May 2016

crema-corcoduse

Crema de corcoduse sau lichidul in care acestea au fiert ne acresc ciorbele la modul cel mai natural si mai ieftin, la indemana oricui, caci gasim corcoduse peste tot. Folosim doar corcodusele crude, pana in momentul in care acestea incep sa se coaca. In afara de ciorbe putem sa o folosim si pentru a acri varza dulce, daca vrem sa pregatim varza calita in perioada verii.

INGREDIENTE:

corcoduse crude (maricele)

apa

PREPARARE:

Spalam corcodusele, le rupem coditele, apoi le punem in oala. Punem apa pana la nivelul acestora. Fierbem la foc mic-mediu pana se desprind de pe sambure si avand grija sa luam spuma de cate ori este nevoie. Le scurgem, amestecam apoi in strecuratoare pana ne raman in aceasta doar samburii.

corcoduse-ciorba-1corcoduse-ciorba-2

Lichidul in care au fiert il pastram separat, crema obtinuta din corcodusele pasate o punem iar la fiert, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca de cratita, pana se mai ingroasa putin. O pastram in pungute, in congelator, punand intr-o punguta doar cat folosim pentru o ciorba. Lichidul racit (obtinut dupa scurgerea corcoduselor) il putem turna in pungi pentru gheta. Il vom congela si pe acesta si il folosim la acrirea ciorbelor.

 

Sa va fie de folos!

 

 

un comment

  1. Monica Oana says:

    Eu pun crema obtinuta in sticle, fierbinte fiind. Le inchid si le folosesc cu mut succes tot anul.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner