google plus pinterest twitter

ADS 1 code

PUI FAJITAS PENTRU ELECTROLUX GOURMET FESTIVAL

13 May 2016

pui-fajitas-prezentare-gourmet-1 

Provocarea lansata de Golin de a pregati pentru #ElectroluxGourmetFestival o reteta care se va potrivi la Bucharest Gourmet Festival, un eveniment dedicat culturii gastronomice si artei gustului, ce va avea loc in perioada 3-5 iunie in zona Drive-in din Baneasa Shopping City, mi-a placut si iata cum am transformat o reteta din categoria “gourmet street food” aducandu-i o prezentare speciala.

Reteta este pregatita pentru categoria “street food” , dar mi se pare potrivita si pentru categoria “carne”. 🙂

pui-fajitas-b

INGREDIENTE:

1 bucata medie piept de pui

sare

piper proaspat macinat

2 linguri ulei

1 ceapa mare taiata julien

3 ardei grasi de culori diferite

Pentru marinata:

2-3 linguri suc lamaie

3 linguri ulei de masline

1 catel usturoi tocat

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita seminte chimen

1/2 lingurita fulgi de chili

1/2 ardei iute tocat (cu seminte)

1/2 legatura patrunjel verde tocat (coriandru pentru cei care il suporta)

Pentru asamblare:

2 tortilla

guacamole (avocado, lime, jalapeno, ulei masline, sare, piper)

salata verde

rosii cherry

ardei jalapeno

PREPARARE:

Taiem pieptul de pui in fasii. Daca este gros il vom taia astfel incat sa nu fie mai gros de un deget. Amestecam intr-un vas mai mare toate ingredientele pentru marinata, apoi introducem puiul si incercam sa il acoperim uniform cu aceasta. Il lasam 30 minute in marinata, apoi il taiem fasii de marime potrivita.  Prajim pieptul de pui pana se rumeneste uniform pe toate partile (2-3 minute pe fiecare parte). Probam daca este pregatit, apoi scoatem din tigaie si il condimentam cu sare si piper proaspat macinat. Daca nu este inca facut il mai lasam 1-2 minute. Punem pieptul de pui in folie de aluminiu si il lasam sa se odihneasca 5 minute (in folie isi va pastra temperatura mai bine, se va raci lent). Punem foile de tortilla in cuptorul preincalzit la 120°C, invelite in folie de staniol, pentru 2 minute.

In tigaia in care am prajit puiul adaugam o lingura ulei si calim ceapa si ardeii taiati fasii. Primele 2 minute nu amestecam, apoi putem face acest lucru si mai lasam inca 2 minute pe foc. Adaugam puiul taiat fasii potrivite peste ardei si ceapa, amestecam si mai lasam inca 2 minute.

pui-fajitas-gourmet-festival-electrolux

Pregatim guacamole cu 5 minute inainte sa incepem prepararea puiului in tigaie. Pasam avocado cu 1/2 jalapeno mic, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, 1-2 rosii cherry si coriandru. Scoatem foile de tortilla din cuptor, le decupam in forma dorita si intindem 1 lingura varfuita de guacamole. Aranjam frunzele de salata, apoi puiul, ardeii, ceapa si un mot de avocado.

pui-fajitas-gourmet-festival-electrolux-2

Fie in prezentare gourmet, fie in prezentarea clasica, puiul fajitas este una din cele mai rapide si gustoase retete de pui.

Nu-mi ramane decat sa va urez “pofta buna”!

 

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner