Chec aperitiv cu feta si menta

11 mai 2016Diva in Bucatarie

Chec aperitiv cu feta si menta. 3-4 crengi cu frunze de menta (fix 24 frunze maricele) 🙂 +  frunze pentru decor

Chec aperitiv cu feta si menta

Chec aperitiv cu feta si menta, un aperitiv foarte usor de pregatit si un gust deosebit poate fi mancat la micul dejun, in pachetel, la picnic dar merge si pe post de aperitiv la o masa cu multi musafiri.

Ingrediente chec aperitiv cu feta si menta:

4 oua

50 ml lapte

100 ml ulei

100 ml vin alb sau roze

250 g faina

1 lingurita praf de copt

piper proaspat macinat

150 g feta

3-4 crengi cu frunze de menta (fix 24 frunze maricele) 🙂 +  frunze pentru decor

Cum se face reteta de chec aperitiv cu feta si menta:

Mixam ouale pana isi dubleza volumul, apoi adaugam laptele, uleiul si vinul (de preferat roze pentru a colora putin aluatul si a scoate in evidenta bucatile de branza). Incorporam apoi faina amestecata cu praf de copt si piper proaspat macinat.

chec-aperitiv-cu-feta-si-menta-1chec-aperitiv-cu-feta-si-menta-2

Adaugam branza taiata cubulete si frunzele de menta tocate. Turnam aluatul in tava de chec, decoram cu cateva frunze si coacem checul timp de 45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

chec-aperitiv-cu-feta-si-menta-3chec-aperitiv-cu-feta-si-menta-4

Il lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi putem sa il feliem si sa mancam.

Pofta buna!

Ma poti urmari si pe  INSTAGRAM.

Pagina de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *