RETETE RECENTE

FURSECURI FRAGEDE “OUA DE PASTE”

April 20, 2016 | CATEGORIA

fursecuri-fragede-oua-de-paste_

Aceste fursecusecuri fragede pot fi supriza pregatita pentru cei dragi de sarbatori dar si pentru orice alta petrecere sau doar cand avem pofta de ceva dulce. Daca le pregatim cu o zi inainte de a le servi cu siguranta vor fi mai bune, mai fragede si mai delicioase.

INGREDIENTE:

300 g faina

200 g unt la temperatura camerei

100 g zahar

1 lingurita extract de vanilie

1/2 lingurita pasta de vanilie

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul, extractul de vanilie si pasta de vanilie, apoi incorporam faina.

fursecuri-fragede-oua-de-paste-1afursecuri-fragede-oua-de-paste-2

Framantam aluataul pana devine neted, apoi il lasam la rece 1 ora. Intindem aluatul dupa acest interval astfel incat sa avem o grosime de 2-3 mm si decupam fursecurile cu ajutorul unei forme ce imita oul. Decupam un numar par de fursecuri, astfel incat jumatate din acestea sa fie redecupate in mijloc. Aluatul ramas pe margini il refolosim pentru a obtine mai multe fursecuri. Il framantam iar, il dam la rece si procedam asa cum ama aratat mai sus. Daca folosim ca blat de lucru unul din plastic de calitate superioara, din cele care se pot indoi, nu avem nevoie sa presaram faina cand intindem aluatul. Pentru orice alt fel de blat avem nevoie de faina pe suprafata de lucru, aluatul se va lipi.

fursecuri-fragede-oua-de-paste-3fursecuri-fragede-oua-de-paste-4

Le coacem 10-12 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi le lasam sa se raceasca pe un gratar. Fursecurile decupate cu gaura in mijloc le tapetam cu zahar cat sunt fierbinti (zaharul se va lipi).

Ungem cu gem de caise fursecul plin (nedecupat), apoi lipim fursecul decupat de cel cu gem.

fursecuri-fragede-oua-de-paste-5fursecuri-fragede-oua-de-paste-6

Putem sa pastram fursecurile in cutii care se inchid etans cateva zile.

Spor la pregatit fursecuri fragede!

 

 

Comentarii

  • Rocsi Ciobanu

    Ce frumoase, dar imi place mai mult sa le mananc, ca sunt mare fana fursecuri!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *