Inchide

RETETE RECENTE

BISCUITI “OITE BLANOASE”

April 16, 2016 | CATEGORIA

biscuiti-oite-blanoase

Va propun sa ii surprindeti in acest an de Pasti pe cei mici cu biscuiti prezentati ca niste oite blanoase. Sunt simpatice, delicioase si se vor termina mult mai repede decat timpul pe care l-am petrecut pentru a-i realiza. Dar, putem sa ii rugam chiar pe copii sa ne ajute la modelarea bilutelor si a oitelor si astfel vom avea parte de distractie in bucatarie.

INGREDIENTE:

300 g faina

120 g unt

120 g zahar pudra

1 lingurita extract de vanilie

1 lingurita pasta de vanilie

1 ou

1 lingurita miere de albine

2 lingurite pudra cacao neagra

1 lingurita lapte

PREPARARE:

Pentru a pregati biscuitii incepem sa mixam untul cu zaharul pudra, apoi adaugam oul, mierea de albine, extractul si pasta de vanilie. Incorporam apoi faina si amestecam pana la omogenizare.

Cantarim aluatul si il impartim in 2 bucati: 500 g si 95 g. Bucata mica de aluat o amestecam cu pudra de cacao si o lingurita de lapte. Dam aluatul la rece pentru 30-45 minute.

biscuiti-oite-blanoase-1biscuiti-oite-blanoase-2

Dupa acest interval cantarim cate 1 g  din aluatul alb – da, stiu,  suna ciudat si va lua mult timp, asa ca inarmati-va cu rabdare 🙂 )). Modelam fiecare bucatica intre palme ca o bila. Din aluatul maro luam bucatele de 2-3 grame (am cantarit doar primele 3-4 apoi le-am facut la ochi) si le modelam bilute le vom aplatiza usor pentru a da o forma aproximativa de cap de oaie. Din 10-12 bilute albe modelam corpul. Dupa ce punem pe pozitie bilele ce reprezinta blana si corpul, le aplatizam pana se vor lipi intre ele. Nu uitam sa punem oilor piciorusele si urechea. 🙂

biscuiti-oite-blanoase-3biscuiti-oite-blanoase-4

Coacem biscuitii “oite blanoase” timp de 10 minute in cutorul preincalzit la 180°C. Ii lasam sa se raceasca in tava sau ii punem pe un gratar cu ajutorul unei spatule, ridicandu-i cu grija. Dupa cateva minute din momentul in care i-am scos din cuptor pot fi manevrati usor, fara sa se rupa sau sa se desprinda ceva din compozitia nostra.

Spor la pregatit “oite blanoase”! 🙂

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@dev.divainbucatarie.ro

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *