RETETE RECENTE

LEGUME TEMPURA

April 7, 2016 | CATEGORIA

legume-tempura

O reteta atat de simplu de pregatit si atat de gustoasa, incat pregatind-o veti face primul pas pentru a va imprieteni cu bucataria japoneza.  Aluatul tempura este un aluat de clatite preparat cu apa foarte rece, in care sunt invelite diverse legume, creveti, calamari, pesti mici sau bucati de peste. Rolul apei foarte reci este acela de a impiedica aluatul sa absoarba mult ulei in timp ce va fi prajit, fapt pentru care aluatul se pregateste doar inainte de a praji legumele.

INGREDIENTE:

1 dovlecel

150 g ciuperi champignon

1/4 ardei gras verde

1/4 ardei gras galben

1/4 ardei gras rosu

250 g buchetele conopida

(mai putem folosi si vinete, fasole verde, broccoli, morcovi)

1 ou

250 ml apa foarte rece

100 g faina

100 g amidon

1 plic praf de copt

sare

ulei pentru prajit

PREPARARE:

Mixam apa cu oul. Adaugam faina amestecata cu amidon, praf de copt si sare si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Taiem legumele fasii.

legume-tempura-1

Broccoli, conopida, morcovii taiati fasii subtiri si fasolea verde au nevoie sa fie fie oparite timp de 2 minute in apa clocotita, apoi le scurgem, le lasam sa se raceasca putin apoi le scufundam in oul cu faina si le prajim in ulei incins pana devin aurii pe toate partile.

Le scoatem, le punem pe servete de bucatarie astfel incat sa fie absorbit surplusul de ulei, apoi putem manca.

Pofta buna!

Comentarii

  • lucretia

    probabil sunt bune daca nu absorb multa grasime!
    cu un sos dietetic cred ca sunt sisatioase!

    • Daca aluatul tempura este pregatit corect nu absorb mult ulei. Cel mai bine merg servite cu sos soia.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *