Cartofi bombay la crock pot

22 martie 2016Diva in Bucatarie

Cartofi bombay la crock pot. Calim in uleiul incins semintele de mustar, apoi adaugam ceapa tocata marunt si continuam sa calim pana aceasta prinde luciu.

Cartofi Bombay este o reteta indiana, simpla si usor de pregatit, plina de arome. Este una din cele mai intalnite garnituri in India. Pentru ca cei mai multi dintre noi suntem intr-o permanenta criza de timp, am pregatit o varianta a acestora la crock pot, astfel incat sa nu stau prea mult prin bucatarie.

INGREDIENTE:

800 g cartofi – cantariti dupa ce au fost curatati de coaja

5 linguri ulei

2 lingurite seminte mustar

3 lingurite condimente Bombay

200 g pulpa rosii (pasata) sau 3 rosii proaspete decojite

1 lingurita varfuita sare

1/2 lingurita piper proaspat macinat

150 ml apa

PREPARARE:

Calim in uleiul incins semintele de mustar, apoi adaugam ceapa tocata marunt si continuam sa calim pana aceasta prinde luciu.

cartofi-bombay-la-slow-cooker-1cartofi-bombay-la-slow-cooker-2

Punem cartofii taiati cuburi peste ceapa, calim putin, apoi adaugam condimentele, amestecam si mai lasam pe foc inca 2 minute.

cartofi-bombay-la-slow-cooker-3cartofi-bombay-la-slow-cooker-4

Adaugam sare, piper, pulpa de rosii, omogenizam compozitia si o mutam in crock pot pentru a fi gatita, dar avem grija sa punem pe fundul acestuia apa, apoi setam pe 3 ore la temperatura „high” sau 5 ore la „slow”.

cartofi-bombay-la-slow-cooker-5cartofi-bombay-la-slow-cooker-6

Mancam cat este calda, cu putin patrunjel verde (sau coriandru daca este in preferintele noastre).

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *