Inchide

RETETE RECENTE

CARTOFI BOMBAY LA CROCK POT

March 22, 2016 | CATEGORIA

cartofi-bombay-retete-indiene

Cartofi Bombay este o reteta indiana, simpla si usor de pregatit, plina de arome. Este una din cele mai intalnite garnituri in India. Pentru ca cei mai multi dintre noi suntem intr-o permanenta criza de timp, am pregatit o varianta a acestora la crock pot, astfel incat sa nu stau prea mult prin bucatarie.

INGREDIENTE:

800 g cartofi – cantariti dupa ce au fost curatati de coaja

5 linguri ulei

2 lingurite seminte mustar

3 lingurite condimente Bombay

200 g pulpa rosii (pasata) sau 3 rosii proaspete decojite

1 lingurita varfuita sare

1/2 lingurita piper proaspat macinat

150 ml apa

PREPARARE:

Calim in uleiul incins semintele de mustar, apoi adaugam ceapa tocata marunt si continuam sa calim pana aceasta prinde luciu.

cartofi-bombay-la-slow-cooker-1cartofi-bombay-la-slow-cooker-2

Punem cartofii taiati cuburi peste ceapa, calim putin, apoi adaugam condimentele, amestecam si mai lasam pe foc inca 2 minute.

cartofi-bombay-la-slow-cooker-3cartofi-bombay-la-slow-cooker-4

Adaugam sare, piper, pulpa de rosii, omogenizam compozitia si o mutam in crock pot pentru a fi gatita, dar avem grija sa punem pe fundul acestuia apa, apoi setam pe 3 ore la temperatura “high” sau 5 ore la “slow”.

cartofi-bombay-la-slow-cooker-5cartofi-bombay-la-slow-cooker-6

Mancam cat este calda, cu putin patrunjel verde (sau coriandru daca este in preferintele noastre).

Pofta buna!

 

 

Comentarii

  • ina

    Am sa o incerc si eu,pare interesanta!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *