Orez cu caise – muhammar

20 martie 2016Diva in Bucatarie

Orez cu caise – muhammar. O reteta pregatita special proiectul  The Food Connection, initiat de Savori Urbane.

Muhammar este o reteta populara in tarile din Peninsula Arabica, dar metoda de preparare difera de la o tara la alta. Acest orez dulce si aromat poate fi pregatit cu melasa (sirop de rodie), miere sau sirop de zahar caramelizat.

O reteta pregatita special proiectul  The Food Connection, initiat de Savori Urbane.

INGREDIENTE:

200 g orez cu bob lung

500 ml supa clara legume (sau supa pui)

20 g unt (sau 3 linguri ulei)

50 g caise uscate

1 lingura apa de trandafiri

1 lingura melasa de rodie

3 pastai cardamom

cateva fire sofran

PREPARARE:

Spalam orezul, il lasam 30 minute in apa la macerat, apoi il scurgem si il calim la foc mic in jur de 2 minute in untul topit (sau ulei).

orez-cu-caise-1

Adaugam restul ingredientelor (fac exceptie sare si piper), punem capacul si lasam la foc mic pana este fiert orezul.

orez-cu-caise-2

Se serveste pe post de garnitura langa peste sau pui.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *