RETETE RECENTE

OREZ LIBANEZ CU FIDEA

March 3, 2016 | CATEGORIA

orez-libanez-cu-fidea

Orez libanez cu fidea se pregateste usor si are un gust deosebit. Am vrut sa pregatesc de  mult aceasta reteta, dar cand am fost invitatata sa fac parte din proiectul  The Food Connection, initiat de Savori Urbane, mi-am spus ca voi pastra reteta special pentru luna in care pregatim retetete arabesti.

Sunt un mare fan al bucatariei libaneze, asa ca reteta orezului cu fidea nu putea lipsi din colectia de retete libaneze  pe care am pregatit-o de-a lungul timpului.

Retetele arabesti pregatite de 24 de bloggeri implicati in acest proiect le veti gasi in data de 1 aprilie aici.

INGREDIENTE:

20 g unt (pentru vegani sau in perioada postului putem inlocui untul cu o lingura ulei)

2 linguri ulei

45 g fidea

200 g orez cu bob lung (basmati)

400-600 ml apa calda-fierbinte

1 bat mic scortisoara

sare

PREPARARE:

Topim untul in ulei la foc mic, apoi calim fideaua la foc mediu pana se rumeneste obtinand culoarea maro deschis.

orez-libanez-cu-fidea-1orez-libanez-cu-fidea-2

Adaugam 300 ml apa calda si orezul. La foc foarte mic lasam sa fiarba, acoperind vasul si amestecand din cand in cand, pana este absorbita apa. Adaugam apa calda cate un polonic pana orezul este fiert. Cu putin timp inainte de a opri focul adaugam sarea.

orez-libanez-cu-fidea-3orez-libanez-cu-fidea-4

Mancam orezul libanez cu fidea pe post de garnitura, dar merge servit si asa cum este insotit de o salata in perioada postului (in acest caz inlocuim untul cu 1 lingura ulei).

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *