Supa ardeleneasca de gulii cu afumatura

29 februarie 2016Diva in Bucatarie

Supa ardeleneasca de gulii cu afumatura. 2 linguri kaizer taiat fasii subtiri (pancetta, sunca sau alt timp de afumatura)

Supa ardeleneasca de gulii cu afumatura si smantana este o adevarata incantare pentru gust si pentru usurinta cu care o preparam. Ingrediente simple, la indemana oricui, economice, fac ca aceasta supa sa fie pregatita cu mare placere.

INGREDIENTE:

2 gulii medii

1 ceapa medie

2 linguri ulei

2 linguri kaizer taiat fasii subtiri (pancetta, sunca sau alt timp de afumatura)

1 lingurita rasa faina

1 praf boia de ardei

1 morcov mediu

1 felie gras rosu (1/2 ardei kapia mic)

1.3 l apa calda-fierbinte

1 frunza dafin

sare

boabe de piper

1 galbenus

200 ml smantana pentru gatit

PREPARARE:

Calim putin kaizerul in ulei, adaugam ceapa si continuam sa calim.

supa-de-gulii-cu-afumatura-si-smantana-1supa-de-gulii-cu-afumatura-si-smantana-2

Adaugam la final faina si un praf de boia si amestecam. Punem guliile curatae si rase prin razatoarea mare, felii subtiri de morcov si ardeiul tocat cuburi. Turnam apa fierbinte peste acestea, adaugam frunza de dafin, boabele de piper si fierbem la foc mediu pana se fierb legumele. Cu 2 minute inainte de a opri focul adaugam sare.

supa-de-gulii-cu-afumatura-si-smantana-3supa-de-gulii-cu-afumatura-si-smantana-4

Luam oala de pe foc. Amestecam smantana cu un galbenus, adaugam un polonic din supa calda, apoi turnam smantana in supa si amestecam.

Mancam supa ardeleneasca de gulii cu smantana si afumatura calda, presarand putin patrunjel verde.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *