Tort Ferrero Rocher

12 februarie 2016Diva in Bucatarie

Tort Ferrero Rocher, reteta simpla si delicioasa.

Tort Ferrero Rocher reteta simpla si delicioasa. Cum se face cel mai bun tort Ferrero Rocher.

tort-fererro-rocher-felie

Tort Ferrero Rocher este un tort delicios cu blat pufos cu bucatele de alune de padure si crema fina de Nutella, ciocolata si alune de padure.

Tortul acesta este cu adevarat deosebit si, desi pare ceva complicat, va asigur ca nu este deloc greu de pregatit. Se face foarte usor.

 Tort Ferrero Rocher sau declaratia mea de dragoste pentru deserturi ciocolatoase, ar putea fi o sugestie buna pentru petreceri sau pentru momentele in care sarbatorim ceva, caci zilele speciale din viata noastra cer ceva special.

Eu l-am pregatit pentru a le face alor mei o surpriza la masa de duminica, dar il voi reface si pentru ziua mamei mele care este in ultima zi a acestei luni.

Daca il fac a doua oara in mai putin de o luna, va asigur ca este dovada cea mai buna ca acest tort este mega delicios.

tort fererro rocher diva in bucatarie

Am pregatit si bomboane ferrero rocher. Daca vreti sa vedeti cum se fac apasati aici. Puteti sa le faceti si voi pentru a decora tortul.

Daca va place combinatia de alune si ciocolata va recomand sa incercati neaparat prajitura „spargatorul de nuci”. 

Toate retetele mele de tort cu ciocolata le-am grupat intr-o singura colectie, pe care o puteti vedea daca apasati aici.

Veti gasi torturi de ciocolata in trei culori, tort Snickers, cu visine, fara faina si multe, multe altele.

Un  alt tort rapid cu alune de padure si Nutella puteti face daca apasati pe acest link. 

tort-fererro-rocher-a

Acum va las sa incercati si voi reteta unuia din cele mai bune torturi cu alune de padure si Nutella – Tort Ferrero Rocher . Iata lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas mai jos:

INGREDIENTE:

(pentru un tort cu diametrul de 20 cm)

Pentru blat:

8 oua

300 g zahar

150 g unt topit

250 g faina

70 g cacao

150 g alune de padure tocate fin

1 lingurita rasa praf de copt

Crema Nutella:

250 g mascarpone

250 g Nutella

100 g unt

100 g ciocolata cu lapte

50 g ciocolata neagra

50 g frrisca

50 g alune de padure tocate fin

Pentru sirop:

150 ml apa

2 linguri varfuite zahar

1 lingurita rom

Pentru decor: 

100 gr de alune tocate mare

12 bomboane Ferrero  Rocher

PREPARARE:

Amestecam faina cu praful de copt, cacao si alunele macinate fin. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

tort-fererro-rocher-2tort-fererro-rocher-1

Adaugam untul topit si racit, apoi faina cu alune si cacao. Dupa ce omogenizam compozitia o turnam in 2 tavi cu diametrul de 20 cm si coacem blaturile pana trec testul cu scobitoarea (25-35 minute) la 180°C.

Incepem sa pregatim crema amestecand pentru inceput Nutella cu mascarpone.

tort-fererro-rocher-3tort-fererro-rocher-4

Adaugam pe rand untul, ciocolata topita si frisca si amestecand bine dupa fiecare ingredient in parte. La final adaugam alunele tocate foarte fin. Lasam crema la rece pana se racesc blaturile.

Taiem fiecare blat in jumatate, avand grija sa le nivelam in prealabil.

tort-fererro-rocher-5tort-fererro-rocher-6

Insiropam putin fiecare blat in parte, apoi asamblam tortul avand grija sa pastram putina crema si pentru decorul final.

tort-fererro-rocher-7tort-fererro-rocher-8

Pentru decor folosim alune de padure prajite in prealabil 3 minute in cuptor, apoi tocate mai mare si bomboane Ferrero Rocher.

tort-fererro-rocher-a

Spor la prajiturit va doresc!

Iata-l in 2 variante pregatite de Irina Bucur:

ferrero-rocher-realizat-de-irina-bucurvarianta-2-irina-bucur

Aici este pregatit de Persoiu Ioana Andreia

ferrero persoiu ioana Andreia

Realizat de dna Eniko Arkosi

erniko-arkosi-ferrero-rocher

Tortul pregatit de Iuliana Petcu a fost pe placul copiilor 🙂

Iuliana-Petcu

Iata si o felie din tortul pregatit de Anca Arsenie! Multumesc, draga mea!

Iata cat de frumos arata tortul facut de Diana Gabriela Dima. Sectiunea este … total in love!

Multumesc mult Sabina Bajenaru pentru poza! Arata tare bine tortul tau!

Iata si tortul pregatit de Eliza Ciopasiu.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Este o reteta extraordinara si arata atat bine, cu adevarat un tort festiv. Il voi face cu prima ocazie. Multumim pentru reteta!

  2. Cu siguranta e un tort delicios. Urmeaza sa-l fac. As avea totusi o intrebare….La crema, frisca se pune ca atare sau trebuie bătută? Sau se incalzeste si se topeste ciocolată in ea? Abia astept sa-l gust 🙂

  3. Bună…acum pregătesc tortuletul ☺și as vrea sa știu dacă amestecul de faina.cacao și alune le batem tot ce mixerul. Aștept răspuns și voi pune poza cu tortul după ☺

  4. Buna. Am facut aceasta reteta intr-o tava cu diametrul de 26 de cm cu aceeasi cantitate de ingrediente si a iesit ok. Acuma as vrea sa il refac, dar avand mai multi invitati as dori sa il fac supraetajat. In asa fel incat partea de jos sa fie cu diametrul de 26, iar cea de sus de 20. A incercat cineva sa il faca asa? Ar merge?

  5. L-am făcut și eu cu faina fără gluten. E foarte bun. Pot trimite poza dacă doriți doar sa îmi lăsați o adresa

  6. La câte grade se coace blatul? Duminică este ziua mea și as vrea să-l prepar și eu. Arată delicios! Eu și soțul meu adorăm ciocolatele Ferrero Roche 😍

  7. Delicios! Eu l-am facut acum pentru prima data si am folosit alune doar pentru decor. A iesit foarte bun! 🤗
    O sa trimit poza ☺️

  8. Buna am facut si eu tortul, dar in tavi de 26 cm diametrul si nu mi au ajuns blaturile ca sa le tai, adica au ramas destul de micute, ma gandesc poate a fost faina sau cacao prea multa. Am respectat instructiunile dar de cand il pregateam ma gandeam ca pare a fi cacao destul de multa- stiu ca asta intareste daca e prea mult pusa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *