google plus pinterest twitter

ADS 1 code

CARTOFI ACORDEON CU SUNCA SI CASCAVAL

01 Feb 2016

cartofi-acordeon-cu-sunca-si-cascaval

Cartofii Hasselback sau cartofi “acordeon”, i-am pregatit cu umplutura de sunca si cascaval si ne-au placut foarte mult.

INGREDIENTE:

1,700 kg cartofi

200 g cascaval

100 g sunca

sare

piper

50-60 g unt

PREPARARE:

Spalam foarte bine coaja cartofilor si ii punem apoi la fiert in apa fierbinte pentru 20 minute. Daca acestia sunt mici ii lasam pe foc doar 15 minute, daca sunt foarte mari 25 minute.

Dupa acest interval ii scoatem din apa, le curatam coaja si ii taiem in felii subtiri astfel incat sa nu ajungem pana jos (daca nu ne descurcam folosim lingura, ea ne impiedica sa ducem cutitul pana jos).

cartofi-acordeon-cu-sunca-si-cascaval-1cartofi-acordeon-cu-sunca-si-cascaval-2

Umplem feliile alternativ cu feliute de sunca si cascaval. Putem pune cartofii in folie de staniol sau ii folosim o tava care se poate acoperi cu un capac. Peste fiecare cartof punem putin unt, apoi asezonam cu sare si piper. Daca folosim tava cu capac punem pe fundul tavii si 2-3 linguri de ulei. Coacem cartofii 30 minute la 200°, verificam daca sunt facuti, apoi desfacem folia (sau ridicam capacul) si ii lasam sa se rumeneasca usor.

cartofi-acordeon-cu-sunca-si-cascaval-3cartofi-acordeon-cu-sunca-si-cascaval-4

Cand ii scoatem din cuptor mai presaram putin cascaval ras pe fiecare in parte. Ii mancam imediat cu o salata verde, cu smantana sau simpli.

Pofta buna!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner