Cartofi libanezi batata harra

15 decembrie 2015Diva in Bucatarie

Cartofi libanezi batata harra. Cartofi libanezi Batata Harra  pregatiti la cuptor – o reteta simpla, rapida si usoara de cartofi picanti,  aromati, usor crocanti la exterior si moi la interior.

Cartofi libanezi Batata Harra  pregatiti la cuptor – o reteta simpla, rapida si usoara de cartofi picanti,  aromati, usor crocanti la exterior si moi la interior.

Cartofii  libanezi „Batata Harra” sunt condimentati, dar fara sa fie exagerat de picanti, aromati si extrem de gustosi.

In alte tari din Orientul Mijlociu acestia sunt foarte picanti.

Noi suntem mari iubitori ai bucatariei libaneze si alegem sa mancam atat acasa, cat si la restaurant, cel putin o data pe luna.

Ne plac aperitivele (meeze) cu care aproape ca ne saturam.

Comandam mai multe si  mancam din toate. Pana vine felul principal, pe care mereu spunem ca nu are rost sa il mai comandam si nu ne abtinem, noi suntem deja satui.

Daca si voua va plac retetele libaneze, gasiti o colectie maricica de retete daca apasati aici.

Am pregtit retete libaneze si live pe facebook cu prietenul nostru Jay, care gateste cea mai buna mancare libaneza, ca la mama lui acasa.

Pe langa celebrele hummus, labneh sau fatoush, cartofii libanezi „Batata Harra” sunt printre retetele mele preferate.

Ma bucur foarte tare ca am descoperit aceasta reteta, pe care o pregatesc adesea si in perioada postului, cand am nevoie doar de o salata verde alaturi.

Sunt picanti, dar nu exagerat. Numele lor chiar asta inseamna – traducerea „batata harra” este „cartofi picanti”.

Cartofi libanezi “Batata Harra”

Pe cat de simpla este reteta de cartofi libanezi picanti, pe atat de savuroasa o veti gasi.

Se pot pregati si in tigaie, ies mai picanti, dar eu ii prefer la cuptor, ca metoda mai sanatoasa de gatire.

Cartofi libanezi  „Batata Harra” vor deveni cu siguranta si preferatii vostri.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cartofi libanezi „Batata Harra”. 

Ingrediente cartofi libanezi Batata Harra :

750 g cartofi

4 linguri ulei

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita piper macinat

1-2 catei mari usturoi dati prin presa

3/4 lingurita boia de ardei iute

1/2 lingurita chimion macinat

1 lingurita boabe coriandru macinate (sau coriandru uscat)

2 linguri suc lamaie

1 lingurita coriandru proaspat tocat (patrunjel verde daca nu va place coriandrul)

Mod de preparare cartofi libanezi Batata Harra :

Am curatat cartofii de coaja si i-am taiat in cuburi de marime potrivita. I-am pus intr-un castron, am turnat 2 linguri ulei peste ei, am amestecat bine astfel incat sa fie ulei pe toate bucatile de cartofi. I-am pus in cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 30 minute (pana devin aurii, putin rumeniti si moi la inerior).

cartofi-libanezi-batata-harra-1cartofi-libanezi-batata-harra-2

Secretul cartofilor libanezi „Batata Harra” consta in amestecul condimentelor ce urmeaza a fi prajite in restul de ulei pentru 30-40 secunde.

Am luat de pe foc condimentele prajite, le-am pus intr-un castron adanc (in care sa intre si cartofii) si am adaugat 2 linguri suc proaspat lamaie, apoi am amestecat.

Am scos cartofii din cuptor, i-am pus peste condimentele calite, am acoperit cu o farfurie castronul si l-am scuturat pana cand cartofii au fost complet acoperiti de condimente.

cartofi-libanezi-batata-harra-3cartofi-libanezi-batata-harra-4

I-am mancat imediat, cu mare pofta!

Sunt tare buni acesti cartofi libanezi picanti!

cartofi-libanezi-b-h

Pofta buna!

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Eu sunt mate fan cartofi, iar soțul meu e topit după coriandru. Ne va plăcea cu siguranță acesta rețetă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *