RETETE RECENTE

CARTOFI LIBANEZI – BATATA HARRA

December 15, 2015 | CATEGORIA

cartofi-libanezi-batata-harra-0

Cartofi libanezi  “Batata Harra” sunt aromati, pregatiti la cuptor, perfecti pe post de garnitura dar putem sa ii mancam ca atare in perioada postului, cu o salata verde alaturi.

INGREDIENTE:

750 g cartofi

4 linguri ulei

1/4 lingurita sare

1/4 lingurita piper macinat

1 catel mare usturoi pisat

1/4 lingurita boia de ardei

1/2 lingurita boabe coriandru (sau coriandru uscat)

2 linguri suc lamaie

1 lingurita coriandru proaspat tocat (pentru cei care nu suporta gustul il inlocuim cu patrunjel verde)

PREPARARE:

Curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi de marime potrivita. Ii punem intr-un castron, turnam 2 linguri ulei peste ei, amestecam bine astfel incat sa fie ulei pe toate bucatile de cartofi. Ii dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 30 minute (pana devin aurii, putin rumeniti si moi la inerior).

cartofi-libanezi-batata-harra-1cartofi-libanezi-batata-harra-2

Secretul cartofilor libanezi “Batata Harra” consta in amestecul condimentelor ce urmeaza a fi prajite in restul de ulei pentru 30-40 secunde. Luam de pe foc si punem 2 linguri suc proaspat lamaie alaturi de condimente si amestecam. Scoatem cartofii din cuptor, ii punem peste condimentele calite si amestecam pana acoperim toti cartofii cu acestea.

cartofi-libanezi-batata-harra-3cartofi-libanezi-batata-harra-4

Ii servim imediat.

cartofi-libanezi-b-h

Pofta buna!

 

Comentarii

  • otilia

    Eu sunt mate fan cartofi, iar soțul meu e topit după coriandru. Ne va plăcea cu siguranță acesta rețetă!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *