RETETE RECENTE

PUI CU ALUNE – PUI GONG BAO

October 23, 2015 | CATEGORIA

minute

pui-cu-alune-gong-bao

Pui cu alune, o reteta chinezeasca din bucataria Sichuan, avand in spate povestea unui guvernator care a inventat acum foarte multi ani aceasta combinatie picanta, dulce-acrisoara, super gustoasa.

De curand am inceput sa studiez site-uri chinezesti cu mancare pentru proiectul  The food Connection, o calatorie culinara in jurul lumii initiat de Oana ( Savori urbane).. Noroc cu google translate altfel as fi ramas doar cu privitul pozelor. Sigur mi-as fi dat seama de modul de lucru, stiu sa le pregatesc asa “la ochi”, dar pentru incepatori in ale gatitului am vrut cantitati exacte. Evident ca am ales retetele obisnuite, cele pe care le intalnim in restaurant si le prefera ai mei, caci pentru ei fac toate bunatatile acestea. 🙂

Alte retete din bucataria chinezeasca pregatite de mine gasiti aici.

O colectie de retete chinezesti veti gasi realizata in data de 15 noiembrie pe pagina lui Cezar Stanislau- Skip to my Lou.

 

INGREDIENTE:

600 g piept pui taiat fasii subtiri

100 g alune

piper Sichuan proaspat macinat

1 lingurita cu varf amidon

1 lingura sos soia

2 buc. ceapa verde – doar frunzele

1 lingurita ghimbir ras

2 catei usturoi pisati

2 ardei iuti taiati rondele ( retetele chinezesti au de la 10 buc.  in sus!)

ulei vegetal pentru prajit

Pentru sos:

4 linguri sos soia dulce

1 lingura sos soia dark

4 linguri supa pui

2 lingurite otet de orez

1 lingurita rasa zahar

1/2 lingurita amidon

Garnitura:

250 g orez cu bob lung

400 ml apa

sare

2 linguri ulei

PREPARARE:

Punem peste pieptul de pui amidon, piper proaspat macinat si o lingura soia, amestecam bine pana sunt unse toate bucatile de carne, apoi lasam puiul sa se marineze 15 minute. Pregatim sosul amestecand toate ingredientele intr-un bol.

pui-cu-alune-gong-bao-1pui-cu-alune-gong-bao-2

In acest timp punem la cuptor la 200°C alunele pentru 6-8 minute, fierbem orezul, il scurgem apoi il calim in ulei incins.

pui-cu-alune-gong-bao-3pui-cu-alune-gong-bao-4

Prajim bucatile de carne in ulei, in wok-ul incins bine. Il lasam in jur de 4 minute, apoi adaugam ardeiul iute,  jumatate din ceapa verde, usturoiul si ghimbirul si le calim impreuna inca 2 minute.

pui-cu-alune-gong-bao-5pui-cu-alune-gong-bao-6

Adaugam sosul, amestecam continuu inca 1-2 minute, apoi oprim focul si adaugam alunele.

pui-cu-alune-gong-bao-7pui-cu-alune-gong-bao-8

Presaram ceapa verde, amestecam si gata, putem manca.  Picant, nu-i asa? Dar, bun!!!

pui-cu-alune-b

Pofta buna!

Comentarii

  • Elena

    delicioasa!!!

  • Camelia

    Am facut si eu acest preparat si vreau sa spun ca… e super delicioasa! Mersi mult pentru retetele tale!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *