RETETE RECENTE

TAITEI CHINEZESTI CU CARNE TOCATA

October 20, 2015 | CATEGORIA

taitei-chinezesti-cu-carne-tocata-a

Initial am vrut sa pregatesc “furnici in copac”, dar cum taietii subtiri ii terminasem saptamana trecuta, iar cei din camara erau prea lati pentru aceasta reteta am ramas la o reteta de “taitei chinezesti cu carne tocata”. 🙂

Ai mei au fost incantati si eu bucuroasa pentru ca le-am pregatit ceva bun, rapid si simplu.  Alte retete din bucataria chinezeasca gasiti aici.

Aceasta reteta face parte din proiectul  The food Connection, o calatorie culinara in jurul lumii initiat de Oana ( Savori urbane). O colectie de retete chinezesti veti gasi realizata in data de 15 noiembrie pe pagina lui Cezar Stanislau- Skip to my Lou.

INGEDIENTE:

200 g paste de orez

400 g carne tocata de porc

5 linguri ulei

2 linguri morcov tocat marunt

2 linguri ardei gras verde

2 cepe verzi

1 lingura ghimbir ras

4 catei usturoi

40 ml sos de soia

1 lingura sos picant de chili

1/2 ardei iute tocat marunt

70 ml apa

sare

piper Sichuan

 PREPARARE:

Punem apa la fiert pentru taitei. Luam apa de pe foc si punem taietii in aceasta pentru 5 minute. Calim in 4 linguri de ulei ardeiul, morcovul si partea alba de la ceapa. Adaugam carnea tocata si continuam sa calim pana aceasta este pregatita. Adaugam sare si piper Sichuan si amestecam.

taitei-chinezesti-cu-carne-tocata-1taitei-chinezesti-cu-carne-tocata-2

Calim separat intr-o lingura de ulei ghimbirul si usturoiul cu sos chili si ardei iute pentru 30-60 secunde. Punem apoi peste carne, adaugam sosul soia si apa si lasam pe foc pana se evapora lichidul.

taitei-chinezesti-cu-carne-tocata-3taitei-chinezesti-cu-carne-tocata-4

Scurgem pastele de apa, le punem peste carne si continuam sa calim in jur de 2 minute.

taitei-chinezesti-cu-carne-tocata-5taitei-chinezesti-cu-carne-tocata-6

Mancam imediat, cu putina ceapa verde presarata peste fiecare bol.

Nu-i asa ca este simplu de pregatit?

Pofta buna!

 

Comentarii

  • Flori

    Și dacă punem tăieței subțiri devine furnici în copac? Am făcut o acum, e la fel de bună precum furnicile 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *