Cum utilizam food saver

16 octombrie 2015Diva in Bucatarie

Cum utilizam food saver. Taiem punga cu ajutorul cutter-ului in functie de dimensiunile alimentelor ce vor fi vidate, avand grija sa ne pastram  o rezerva pentru etansarea pungii si in celalalt capat.

Food Saver este aparatul ideal pentru orice bucatarie. Design-ul  compact si elegant permite depozitarea acestuia si in pozitie verticala, fapt ce ne ajuta sa ii gasim usor un spatiu in dulap. Cu ajutorul lui se elimina oxigenul din pungile in care pastram alimentele, limitand astfel dezvoltarea bacteriilor si ciupercilor. Food Saver are grija sa pastreze aroma, consistenta si mirosul intacte si  ne ajuta sa pastram alimentele atat la congelator (legume, fructe, carne, mezeluri), cat si in dulap sau camara (cereale, nuci, cafea, lichide) pentru un timp mai indelungat. Prin eliminarea oxigenului se realizeaza un mediu anaerob, ceea ce ne garanteaza un climat perfect pentru pastrarea alimentelor, fiind ferite si de umezeala. Asa cum am spus deja, cel mai mare avantaj al folosirii aparatului Food Saver este acela de a pastra alimentele pentru o perioada mai mare de conservare decat prin metodele clasice. Astfel carnea de vita sau pui ce poate fi tinuta in congelator in pungi clasice pana la 6 luni, in vid are un termen de pana la 2 ani. Mancarea gatita poate fi tinuta 3-6 luni, dar vidata pana la 1 an, iar legumele isi maresc termenul pana la 2 ani. Chiar si faina, pastele, orezul sau zaharul pot fi pastrate cu 6 luni in plus. Prospetimea si calitatea alimentelor pastrate in vid este net superioara metodelor traditionale de conservare si pastrare. Vidarea nu inlocuieste congelarea, alimentele urmand a fi tinute in frigider sau congelator (in functie de necesitati) dupa acest procedeu. Aparatul ne permite sa ne cream pungi mici sau mari, portii individualizate. Poate fi utilizat foarte usor. Dupa ce il conectam la priza, deschidem capacul apasand ambele incuietori. Punem rola din care ne vom realiza pungile, capatul deschis al acesteia il punem spre garnitura inferioara, fara sa intre in tava de picurare. Inchidem capacul complet pana cand observam benzile verzi ale incuietorilor, apoi putem porni aparatul. Cand se stinge ledul rosu etansarea este realizata.

food-saver-utilizare-1

Taiem punga cu ajutorul cutter-ului in functie de dimensiunile alimentelor ce vor fi vidate, avand grija sa ne pastram  o rezerva pentru etansarea pungii si in celalalt capat.

food-saver-utilizare-2

Punem alimentele in punga, asezam capatul acesteia in tava pentru picurare.

food-saver-utilizare-3

Apasam butonul pentru vidare si etansare. Vom observa cum este scos aerul din punga, apoi se realizeaza etansarea.

food-saver-utilizare-4

Procesul este terminat cand se stinge butonul rosu.

food-saver-utilizare-5

Aparatul FoodSaver are un port pentru caserole si dopuri pentru sticle, putand sa vidam sticlele de vin sau ulei dupa ce le-am deschis.

Biscuitii sau fructele se pot strivi in timpul vidarii. In acest caz putem realiza doar etansarea pungilor. Decongelarea alimentelor pastrate in vid se face in frigider sau la microunde, insa niciodata la temperatura camerei.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *