Cartofi mumii – umpluti cu carne de vita

6 octombrie 2015Diva in Bucatarie

Cartofi mumii – umpluti cu carne de vita. Cartofi umpluti cu carne de vita pregatiti la cuptor si decorati special pentru distractia copilului, ca niste mumii, au fost savurati cu mare pofta de toata lumea.

Cartofi umpluti cu carne de vita pregatiti la cuptor si decorati special pentru distractia copilului, ca niste mumii, au fost savurati cu mare pofta de toata lumea.

Decorul poate fi schimbat. Puneti pune doar fasii de cascaval sau cascaval ras, cat sa se topeasca, apoi sa imi spuneti daca lasat ceva in farfurie!

Chiar daca unii dintre voi nu sarbatoriti Halloween-ul, puteti retine ideea si pregatiti acesti cartofi gustosi, caci merita atentia voastra pentru gustul pe care il veti descoperi (mi s-a spus ca este de nota 10! 🙂 ).

Aud tot felul de mamici spunand ca nu imprumuta sarbatori „urate”. Doamnelor, avem si noi sarbatoarea mortilor. Si este uneori in aceeasi zi! Aceste sarbatori nu le imprumutati pentru totdeauna! Copii vor creste, nu se vor mai distra la fel peste 10 ani. Puteti sa le faceti o bucurie de dragul lor, nu al dumneavoastra! Atat timp cat copiii vad la televizor reclame, filme, la gradinita sau la scoala colegii vorbesc si se imbraca in costume sau se lauda cu preparate facute special de mamele lor pentru ei, cei care nu au parte de astfel de lucruri se pot simti complexati. Dragi mamici, lasati copiii sa se distreze. O ora din an puteti pune copilul pe primul plan si lasati-l sa se bucure si sa aprecieze ce faceti pentru el. O sa va iubeasca mai mult daca il inconjurati cu dragoste si ii pregatiti surprize. Iar cand va creste mare va aprecia gestul, cand ii veti spune ca nu va placea sarbatoarea, dar ati facut un desert sau o mancare doar pentru ca el/ea sa se distreze.

Sunt copii care se tem de jucarii precum paianjeni, dar adora bufnitele sau pisicile. Unele din retetele pentru Halloween sunt chiar foarte frumoase. Imi plac biscuitii bufnita, biscuitii paianjen sau biscuitii arici, dar si bezelele fantoma.

cartofi-mumii---umpluti-cu-carne-de-vita-0

Daca vreti sa va inspirati gasititi retetele mele pentru Halloween daca apasati aici.

Special pentru copii, acesti cartofi umpluti cu carne de vita, decorati ca niste mumii pot sa aduca multe imbratisari la sfarsitul mesei si vor smulge promisiunea ca vor fi refacuti cat de curand.

La mine asa a fost! Am refacut reteta, dar nu i-am decaorat ca mumii si nimeni nu s-a suparat. I-am explicat ca acesti cartofi ii fac mumii doar pentru Halloween.

INGREDIENTE:

(pentru 8 buc.)

4 cartofi medii (de forma ovala)

250 g carne tocata vita

1 ceapa medie

2 catei usturoi pisati

150 ml suc gros de rosii (pasta de rosii)

150 ml apa

sare

piper proaspat macinat

1/2 lingurita oregano uscat

1 lingurita unt

1 lingurita putin varfuita faina

1 lingura varfuita cascaval ras

100 ml lapte

4 felii subtiri de cascaval

1 lingura masline feliate

PREPRARE:

Am spalat foarte bine coaja cartofilor, apoi i-am uscat si i-am imbracat in folie de staniol. I-am copt timp de 60-90 minute (in functie de puterea cuptorului)  in cuptorul preincalzit la 200°C.

Veti sti ca sunt pregatiti daca apasandu-i usor simtiti ca sunt putin moi. Ii scoateti din cuptor si ii taiati pe lungime in jumatate, apoi ii scobiti usor in mijloc, lasand pulpa de cartofi pe margini si pe fund.

cartofi-mumii---umpluti-cu-carne-de-vita-1cartofi-mumii---umpluti-cu-carne-de-vita-2

Cartofii vor fi umpluti cu carnea tocata pregatita in timp ce acestia erau in cuptor.

Pentru a face umplutura am calit o ceapa pana a devenit sticloasa, apoi am pus carnea langa ceapa, am amestecat si am continuat asa calesc pana si-a schimbat putin culoarea. Am adaugat apa, pasta de rosii, oregano, piper proaspat macinat si am lasat sa se gateasca la foc mediu pana s-a evaporat lichidul. Spre final am adaugat si sare.

cartofi-mumii---umpluti-cu-carne-de-vita-3cartofi-mumii---umpluti-cu-carne-de-vita-4

Separat, am topit untul si am calit faina in acesta, apoi am dizolvat faina cu laptele adaugat treptat. Am amestecat destul de des caci sosul se ingrosa repede (aici este o cantitate mica de sos bechamel). Am adaugat  cascavalul ras, am amestecat pana s-a topit, apoi sosul l-am pus peste carnea tocata gatita.

cartofi-mumii---umpluti-cu-carne-de-vita-5cartofi-mumii---umpluti-cu-carne-de-vita-6

Am umplut cartofii scobiti cu carnea tocata  apoi i-am aranjat intr-o tava sau intr-un vas termorezistent si i-am copt in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15 minute.

cartofi-mumii---umpluti-cu-carne-de-vita-7cartofi-mumii---umpluti-cu-carne-de-vita-8

I-am lasat sa se raceasca putin, apoi i-am decorat realizand ochii din felii de masline, iar din fasii de cascaval am facut benzile mumiilor.

Sunt foarte buni calzi, dar pot si si reincalziti

cartofi-mumii---umpluti-cu-carne-de-vita-9

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *