Pui chinezesc cu broccoli

22 septembrie 2015Diva in Bucatarie

Pui chinezesc cu broccoli. Pregatim pentru inceput sosul amestecand toate ingredientele. Calim usturoiul in 2 linguri ulei.

Pui pregatit in stil chinezesc, cu broccoli si garnitura de orez, este solutia rapida si gustoasa pentru cina. Nu-i asa ca dupa o zi lunga la seviciu nu iti doresti sa stai prea mult in bucatarie? Cu aceasta reteta multumim familia, iar noi ne pastram 30 de minute de relaxare doar pentru noi. 😉

INGREDIENTE:

750-800 g piept de pui

300 g broccoli oparit 3 minute in apa cu sare

ulei vegetal

2 lingurite usturoi tocat

Pentru sos:

4 lingurite sos de soia

1 lingura unt de arahide

1 lingurita miere de albine

2 lingurite otet de orez

1 catel usturoi pisat

5 linguri supa pui/apa

piper proaspat macinat.

Pentru orez:

1-2 linguri ulei vegetal

250 g orez cu bobul lung

400 ml apa

sare

PREPARARE:

Punem orezul la fiert in apa la foc mic, cu capac. Orezul trebuie sa fie fiert, dar putin al-dente. Il lasam sa se raceasca, apoi il prajim in 2 linguri ulei timp de 2-3 minute, avand grija sa asezonam cu sare.

pui-chinezesc-cu-broccoli-1pui-chinezesc-cu-broccoli-02

Pregatim pentru inceput sosul amestecand toate ingredientele. Calim usturoiul in 2 linguri ulei.

pui-chinezesc-cu-broccoli-3pui-chinezesc-cu-broccoli-4

Adaugam broccoli si continuam sa calim inca 2 minute. Le scoatem din tigaie si continuam sa calim puiul taiat cuburi, adaugand inca 2 linguri ulei. Cand puiul este pregatit punem iar broccoli si sosul.

pui-chinezesc-cu-broccoli-5pui-chinezesc-cu-broccoli-06

Lasam la foc mic, cu capac, pana scade sosul si mancam imediat  avand alaturi orez simplu prajit.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *