google plus pinterest twitter

ADS 1 code

ZACUSCA DE DOVLECEI

26 Aug 2015

zacusca-dovlecei-0

INGREDIENTE:

(pentru 3 borcane 800 ml)

1.5-1.7 kg dovlecei – cantariti fara cotoare

500 g ardei kapia

200 g gogosari

300 g morcovi rasi

1-2 ardei iuti – optional

1 kg ceapa

500 ml suc (gros) de rosii

300 ml ulei

2 lingurite sare

piper proaspat macinat

1/2 lingurita boabe de piper

1 frunza dafin

1/2 lingurita oregano

4-5 linguri ulei pentru sigilare

PREPARARE:

Prajim ardeii kapia, gogosarii si ardeii iuti la gratar, apoi ii punem intr-un vas si presaram sare peste ei. Acoperim u un prosop si lasm 30 minute, apoi ii curatam foarte usor. Dupa ce ii curatam de coaja, cotoare si seminte ii lasam pe un plan inclinat sa se scurga. In acest timp curatam dovleceii, ii taiem cuburi mari si ii fierbem in apa cu sare in jur de 10 minute, sau pana devin moi. Ii luam de pe foc si ii punem la scurs in strecuratoare.

zacusca-de-dovlcei-1zacusca-de-dovlcei-2

Taiem ceapa julien, apoi o calim in 200 ml ulei. Cand devine putin lucioasa adaugam morcovii rasi. Calim pana devine morcovul foarte moale. Pasam dovleceii, ceapa cu morcovi si ardeii, adaugam condimente, restul de ulei si suc de rosii si punem la fiert. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam in jur de 30 minute la foc mic, amestecand destul de des.

zacusca-de-dovlcei-3zacusca-de-dovlcei-4

Punem zacusca in borcane sterilizate si incalzite, avem grija sa nu ramana goluri de aer in compozitie, turnam putin ulei, punem capacul si sigilam. Le lasam peste noapte acoperite cu o patura, apoi le putem pasatra la loc rece  (beci, camara racoroasa, frigider).

zacusca-dovlecei-b

Spor la pregatit zacusca de dovlecei!

Printeaza Printeaza
zacusca-dovlecei-b

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner