Pui cu cartofi si fasole verde

24 august 2015Diva in Bucatarie

Pui cu cartofi si fasole verde. 150 g fasole verde proaspata (daca folosim congelata sarim peste etapa fierberii)

 

pui-cu-cartofi-si-fasole-verde

Pui cu cartofi si fasole verde, in sos cremos cu smantana, o mancare gustoasa pregatita cu ce am gasit prin frigider. Dintr-un piept de pui pastrat initial pentru snitele mi-am spus ca mai bine pregatesc ceva cu sos in care folosesc smantana si putina fasole verde culeasa din gradina. Si a iesit ceva bun!

Foarte bun! Iata de ce avem nevoie:

INGREDIENTE:

1 buc piept pui (500 g)

5 cartofi medii (600 g)

150 g fasole verde proaspata (daca folosim congelata sarim peste etapa fierberii)

1 ceapa mare

1 lingurita mustar boabe

1 lingurita mustar dulce

3 linguri smantana

2 catei usturoi

300 ml supa pui

sare

piper

verdeturi uscate (de Provence)

boia dulce de ardei

4 linguri ulei

1 lingurita rasa faina

patrunjel verde

PREPARARE:

Taiem pieptul de pui in bucati, asezonam cu piper, putina sare, ierburi de Provence si putina boia dulce de ardei. Lasam la rece 10 minute, timp in care punem cartofii in coaja la fiert pentru 10 minute, cat sa se curete coaja usor, dar cartofii raman tari. Punem puiul la prajit in 2 linguri ulei pe toate partile pana isi schimba culoarea, apoi il scoatem pe o farfurie.

pui-cu-cartofi-si-fasole-verde-1pui-cu-cartofi-si-fasole-verde-2

Taiem cartofii cuburi mari, taiem ceapa Julien. Calim ceapa in uleiul in care am prajit puiul, apoi o scoatem din tigaie.

pui-cu-cartofi-si-fasole-verde-3pui-cu-cartofi-si-fasole-verde-5

Fierbem fasolea verde 2 minute in apa clocotita cu sare, apoi o scoatem si o punem in apa rece cu gheata pentru a-si pastra culoarea. Daca folosim fasole verde congelata nu este nevoie sa o oparim. Punem la calit cartofii, in aceeasi tigaie, adaugand inca 2 linguri ulei – avem grija sa amestecam pentru a se cali uniform. Dupa 2-3 minute adaugam mustarul boabe, mustarul dulce, smantana, usturoiul taiat felii si un strop de verdeturi uscate. Amestecam si calim cateva secunde, apoi turnam

pui-cu-cartofi-si-fasole-verde-4pui-cu-cartofi-si-fasole-verde-6

Amestecam si calim cateva secunde, apoi adaugam puiul, ceapa, fasolea verde, turnam supa de pui, amestecam acoperim cu un capac si lasam la foc foarte mic 10 minute. Dupa acest interval putem muta intr-un vas termorezistent si dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 20 minute, avand grija sa acoperim cu capac sau o folie de staniol.

pui-cu-cartofi-si-fasole-verde-7pui-cu-cartofi-si-fasole-verde-8

Dupa acest interval scoatem folia, amestecam sosul cu faina si lasam inca 10 minute.

Mancam puiul cu cartofi si fasole verde imediat, cu putin patrunjel verde presarat.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *