Gaseste reteta sandwich-ului perfect!

20 august 2015Diva in Bucatarie

Gaseste reteta sandwich-ului perfect!. Sandwich-ul nu mai este de mult timp doar o gustare banala, as spune ca poate deveni un produs gourmet in adevaratul sens al cuvantului.

Felicitari si multumiri tuturor participantilor!cris-tim-sandwich

Sandwich-ul nu mai este de mult timp doar o gustare banala, as spune ca poate deveni un produs gourmet in adevaratul sens al cuvantului.

Folosind ingrediente de cea mai buna calitate, imbinand arome si texturi senzationale, obtinem un preparat ce poate fi servit ca o vedeta, langa un pahar de vin bine ales. Eu asa am procedat in seara in care imi asteptam prietenii la o partida de canasta. I-am asteptat cu sandwich-uri delicioase si o sticla de vin. Am sa va arat si voua cum mi-am cucerit musafirii, alegand un salam crud-uscat de la Cris-Tim, gustos, pregatit cu carne de cea mai buna calitate.

Iata de ce avem nevoie:

INGREDIENTE:

mini baghete ciabatta (cu masline)

ulei de masline cu aroma de usturoi

mozzarella

baby spanac

rosii

pesto

Salam Napoli de la Cris-tim

PREPARARE:

Taiem fiecare mini bagheta in 3 felii . Ungem partea inferioara a baghetei cu ulei de masline aromat cu usturoi. Putem pregati noi acest ulei calind pentru 15 secunde un catel de usturoi taiat in jumatate in 100 ml ulei, apoi il racim si il folosim la pregatirea Sandwich-ului Italian. Punem un strat de mozzarella, apoi o acoperim cu frunze de baby spanac. Peste aceasta aranjam felii de Salam Napoli in trei straturi, punand printre ele si pe ultimul strat putina mozzarella rasa, astfel incat sa se lipeasa dupa ce il dam la cuptor. Partea superioara a baghetei o ungem cu pesto, iar peste acesta punem felii de rosii, mozzarella rasa, urmand apoi sa aranjam doua straturi de Salam Napoli si terminam cu mozzarella rasa. Acoperim cu felia din mijloc a baghetei, apoi asamblam  sandwich-ul punand partea cu pesto si salam peste cea cu mozzarella si salam.

 

sandwich-italian-cris-tim-01sandwich-italian-cris-tim-02

Acoperim cu felia din mijloc a baghetei, apoi asamblam  sandwich-ul punand partea cu pesto si salam peste cea cu mozzarella si salam.

sandwich-italian-cris-tim-03sandwich-italian-cris-tim-04

Presam putin sandwich-ul si il dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 5 minute sau pana se topeste foarte putin mozzarella. Putem folosi si un aparat pentru pregatit sandwich-uri calde.

Cand mozzarella s-a topit putin si straturile s-au lipit intre ele putem soate sandwich-ul si il mancam cald.

 

cris-tim-sandwich-balttle

Voi cum ati pregati un sandwich cu salam crud-uscat de la Cris-Tim?

Va lansez aceasta intrebare si un concurs!

Cris-Tim si www.divainbucatarie.ro va invita sa pregatiti un sandwich demn de a fi servit intr-un restaurant. Pentru a participa la concurs trebuie sa pregatiti un sandwich cu unul din salamurile crud-uscate de la Cris Tim, sa trimiteti poza si reteta pana in data de 1 septembrie, iar in data de 2 septembrie voi anunta castigatorul in cadrul acestei postari. Pozele si numele participantilor vor fi prezentate in continuarea acestui articol.

Daca avem castigator din afara Bucurestiului transportul dus-intors si cazarea vor fi asigurate.

Reteta castigatoare va participa impreuna cu mine la „Sandwich Battle”o competitie din care mai fac parte si  Laura Laurentiu, Teodora Rogobete, Oana Igretiu, Florin Itu, si castigatorii lor.

Sandwich-ul castigator va fi mentinut timp de o luna in meniul restaurantului Iconic Food Wine &Design by Camelia Sucu.

Si mai avem inca doua premii speciale si gustoase pentru voi. 🙂

premii-cris-tim

Ce spuneti, nu-i asa este tentant?

Va astept cu mare drag sa participam impreuna la „Sandwich Battle”!

 

Emilia Nainer

Sandwich cald de la munte cu legume coapte

sandwich-de-la-munte-cu-legume-coapte
Avem nevoie de salam Sinaia, paine integrala, felii de dovlecei coapte la gratar, felii de ardei gras (kapia) coapte la gratar, cascaval feliat, rucola si unt. Se ung
feliile de paine cu unt, se acopera cu salam Sinaia, apoi se pun in ordine dovlecel la gratar, felii de cascaval, rucola, ardei la gratar, felii de ascaval si iar salam
Sinaia. Se acopera cu felia de paine unsa cu unt si se da la aparatul pentru sandwich-uri pana se topeste cascavalul.

 

Dana Burlacu Visternicu

Sandwich pentru scoala

 

sendvis-cris-tim-1

 

Monica M.

Sandwich cubanez – Reteta inspirata de filmul „Chef”

sandwich-cubanez

Pentru a face acest tip se sandwich se foloseste chifla taiata in jumatate si unsa cu mustar picant pe ambele parti, salam Cris Tim „Potcoava”, cotlet de porc pregatit la cuptor (sau piept de pui), cascaval si felii de castravete murat.

Cristina Iuliana Pana

sandwich cris pana cris tim

Andrew Black

Sandwich pentru scoala

Sandwich cu unt, omleta, castravete, salam Sinaia( Cris-Tim ) si muștar in baton cu mac

sandwich-pentru-scoala-andrew-black

Mihaela Negrescu

Sandwich „pe gustul meu”

sandwich-mihaela-n

Isabela Dobrin

Sandwich Italian

sandwich-isabela-d

Monica Horoiu

Sandwich picant

sandwich-monica-horoiu

Ingrediente:2 felii paine cu cartofi si rozmarin,1 rosie galbena, ardei iute  in otet,crema de branza cu oregano, salam, sos dulce de ceapa, masline verzi
Preparare:
Peste feliile de paine intindem un strat generos de crema de branza. Asezam frumos feliute de ardei iute si masline apoi feliile de salam.
Deasupra punem feliile de rosie si sosul de ceapa.

 

Felicitari si multumiri tuturor participantilor!

Castigatorii acestui concurs sunt:

Reteta castigatoare  ce va participa la „Sandwich Battle”: Sandwich Italian – Isabela Dobrin

Premiile ce constau in produse Cris-Tim si o sticla cu vin vor pleca catre:

1. Sandwich pentru scoala – Dana Burlacu Visternicu

2. Sandwich picant – Monica Horoiu

 

Vreau sa va prezint si poze din desfasurarea concursului, sandwich-ul Isabelei clasandu-se pe locul 4. 🙂

1234567

As spune ca atmosfera in bucatarie a fost foarte placuta, in mirosul ametitor al chiflelor pregatite de Laura si Oana, ceapa prajita a lui Teo ce m-a facut sa plang, pofta pe care mi-a facut-o Florin cu branza de capra si ouale de prepelite.

Sandwich-ul castigator a fost cel pregatit de Florin si Melinda si il veti putea gusta timp de o luna in restaurantul Iconic Food Wine &Design by Camelia Sucu.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Copiilor mei le plac sandvisurile cu salam si felii de oua fierte, ardei copt, pe paine unsa cu mustar. Cand plecam in excursii acesta este sandvisul de baza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *