Dovlecei cu trei branzeturi la cuptor

7 august 2015Diva in Bucatarie

Dovlecei cu trei branzeturi la cuptor. Dovlecei cu trei tipuri de branza la cuptor se pregatesc in maxim 30 minute si sunt perfecti pentru o cina lejera de vara.

 

dovlecei-cu-trei-branzeturi-la-cuptor

Dovlecei cu trei tipuri de branza la cuptor se pregatesc in maxim 30 minute si sunt perfecti pentru o cina lejera de vara.

Reteta simpla, usor de facut, dovleceii cu branzeturi la cuptor sunt gustosi, cu textura perfecta, fara sa fie moi si sa isi piarda gustul. Reteta acestor dovlecei cu branzeturi la cuptor pe cat de simpla este, pe atat de buna se doveste a fi. Nu este nimic mai placut decat sa ai o farfurie cu legume gratinate cu cele mai delicioase branzeturi.

Pentru a obtine o reteta savuroasa de dovlecei cu branzeturi la cuptor trebuie sa tineti cont de cateva indicatii:

  • 1. nu se vor sara pentru ca in acest mod se elimina apa si devin prea moi
  • 2. nu se pun inghesuiti in tava
  •  3. nu se taie bucati foarte mici. In functie de marimea lor daca sunt taiati in jumatate pe lungime pot fi lasati intregi (in cazul celor micuti), apoi in jumatati sau sferturi.

Puteti folosi dovleceii autohtoni, dar sunt deliciosi si cei cu coaja verde inchis sau galbeni (zucchini).

Dovleceii cu branzeturi la cuptor miros extraordinar de bine cand sunt scosi din cuptor. Sunt delicioasi calzi.

Daca sunteti iubitori de dovlecei va invit sa apasati aici pentru a fi directionati catre colectia mea de retete cu dovlecei.

Veti gasi 8 retete de supe si ciorbe cu dovlecei, alte retete de dovlecei barcute (dovlecei caprese sau barcute umplute cu orez si rosii), retete de pizza, briose, chiftelute, umpluti si multe altele.

 

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru dovlecei cu branzeturi la cuptor:

INGREDIENTE:

dovlecei/ zucchini mici-medii (tineri)

branza tip mozzarella rasa

branza tip emmentaler

parmesan ras fin

sare

piper

ulei de masline

usturoi pisat

PREPARARE:

Pentru a pregati dovlecei cu trei tipuri de branza am taiat capetele dovleceilor, apoi I-am sectionat in jumatate pe lungime. Am presarat piper si ulei de masline si I-am copt 5 minute in cuptorul preincalzit la 200°C. I-am scos apoi, am presarat putin usturoi dat prin presa, am mai stropit cu putin ulei si am continuat sa ii coc alte 5 minute.

dovlecei-cu-trei-branzeturi-la-cuptor-1

In acest timp Am ras mozzarella si branza emmetaler si am amestecat-o cu parmesan, sare si patrunjel verde tocat.

dovlecei-cu-trei-branzeturi-la-cuptor-2

Am scos dovleceii, I-am acoperit cu branzeturi si am continuat sa ii coc 10-15 minute, pana s-a rumenit usor branza, iar dovleceii au devenit usor moi (nu ii lasam pana devin foarte moi).

dovlecei-cu-trei-branzeturi-la-cuptor-3

Cand I-am scos din cuptor am mai pus putin parmezan ras fin si I-am mancat cu mare pofta.

Trebuie sa ii incercati si voi. Sunt fabulosi!

 

Multumesc pentru poza, draga mea, Carmen!

 

 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *