Inchide

RETETE RECENTE

SALSA PICO DE GALLO

June 23, 2015 | CATEGORIA

salsa-pico-de-gallo

Salsa “Pico de Gallo” este numita in bucataria mexicana  “salsa proaspata”, fiind realizata din rosii tocate, ceapa, coriandru (eu nu-l folosesc pentru ca mi se pare ca are gust de sapun 🙂 )) si il inlocuiesc cu patrunjel), jalapenos (sau alt ardei iute), sare, piper si suc de limette.

O putem servi alaturi de tortilla chips sau in prepararea unor feluri principale precum tacos sau fajitas.

Salsa Pico de Gallo face parte din seria de retete pregatita special pentru proiectul propus de Oana (Savori urbane) The Food Connection – O calatorie culinara in jurul lumii. Luna aceasta ajungem in Mexic, iar Laura Laurentiu va fi gazda, intreaga colectie a celor  24 bloggeri implicati urmand a fi prezentata in data de 15 iulie pe pagina ei. Sunt sigura ca veti gasi retete foarte apetisante si veti putea sa va inspirati sa le pregatiti si voi.

Pana atunci iata cat de usor pregatim salsa “Pico de Gallo”:

INGREDIENTE:

500 g rosii tip prunisoara (rosii Roma)

2 ardei tip jalapeno  sau 2 ardei iuti medii de alt tip

1 ceapa alba mica

1 catei usturoi pisat

1/2 legatura patrunjel verde

2 lingurite suc limette

sare

PREPARARE:

Tocam rosiile cuburi mici (cat de mici putem si avem rabdare), apoi ardeii, patrunjelul si ceapa.

salsa-pico-de-gallo-1

Le amestecam intr-un castron adaugand usturoiul pisat, suc de lime si sare.

Acoperim si lasam 1 ora la temperatura camerei astfel incat sa se combine perfect aromele. Gustam si adaugam daca este nevoie sare sau suc lime.

Pofta buna!

 

 

Comentarii

  • si noi facem salsa asta, mai ales cu ardei in 3 culori

    • diva in bucatarie

      suna tare bine!

  • Deci arata incredibil de bine. Acum ca tot e vara, o astfel de salata la rece, din frigider, e un deliciu. Mai presus de atat, ador mancarurile picante!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *