RETETE RECENTE

PUI FAJITAS

June 19, 2015 | CATEGORIA

pui-fajitas-b

Va place mancarea mexicana? Continuam calatoria culinara prin Mexic cu reteta de pui fajitas, un fel de shaorma mexicana. Este una din cele mai cunoscute retete ale acestei tari si are multe variante de pregatire. O putem face foarte usor acasa, alegand dupa preferinta daca o pregatim in tigaie sau la gratar.

Sursa mea de inspiratie pentru aceasta reteta este aceasta si am pregatit-o special pentru proiectul #TheFoodConnection , pornit la sugestia Oanei de la Savori Urbane. In aceasta luna pregatim retete din Mexic, iar gazda propunerilor celor 24 bloggeri culinari va fi gazduita de Laura Laurentiu.

 INGREDIENTE:

(pentru 4 portii)

2 bucati medii piept de pui

sare

piper proaspat macinat

 2 linguri ulei

1 ceapa mare taiata julien

 3 ardei grasi de culori diferite

Pentru marinata:

2-3 linguri suc lamaie

3 linguri ulei de masline

1 catel usturoi tocat

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita seminte chimen

1/2 lingurita fulgi de chili

1/2 ardei iute tocat (cu seminte)

1/2 legatura patrunjel verde tocat (coriandru pentru cei care il suporta)

Pentru asamblare:

 8 tortilla

 guacamole

smantana 

salata verde

 

PREPARARE:

Taiem pieptul de pui in fasii. Daca este gros il vom taia astfel incat sa nu fie mai gros de un deget. Amestecam intr-un vas mai mare toate ingredientele pentru marinata, apoi introducem puiul si incercam sa il acoperim uniform cu aceasta. Il lasam minim 2 ore la marinat (eu l-am lasat peste noapte), apoi il taiem fasii medii-mari.  

pui-fajitas-1pui-fajitas-2

Pregatim guacamole cu 5 minute inainte sa incepem prepararea puiului in tigaie. Putem sa lasam avocado felii  subtiri (sau il pasam cu furculita) si il amestecam cu rosii tocate cubulete, suc de lamiae, sare, piper, si patrunjel (coriandru).

pui-fajitas-g1pui-fajitas-g2

Prajim pieptul de pui pana se rumeneste uniform pe toate partile (2-3 minute pe fiecare parte). Probam daca este pregatit, apoi scoatem din tigaie si il condimentam cu sare si piper proaspat macinat. Daca nu este inca facut il mai lasam 1-2 minute. Punem pieptul de pui in folie de aluminiu si il lasam sa se odihneasca 5 minute (in folie isi va pastra temperatura mai bine, se va raci lent). Punem foile de tortilla in cuptorul preincalzit la 120°C, invelite in folie de staniol.

In tigaia in care am prajit puiul adaugam o lingura ulei si punem ceapa si ardeii taiati fasii potrivite la prajit. Primele 2 minute nu amestecam, apoi putem face acest lucru si mai lasam inca 2 minute pe foc. Punem puiul taiat fasii potrivite peste ardei si ceapa, amestecam si mai lasam inca 2 minute.

pui-fajitas-3pui-fajitas-4

Soatem foile de tortilla din cuptor si  intindem 1 lingura varfuita de smantana pe o foaie. Peste smantana aranjam 2-3 frunze de salata, apoi puiul cu ardei si ceapa si la final guacamole.

 pui-fajitas-5fpui-fajitas-6f

 Impachetam foaia si puiul fajitas este gata de mancat.

pui-fajitas-a

Iata si varianta pentru pui fujitas intr-o prezentare gourmet pentru concursul

 

Pofta buna!

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *